WWF: Nolo loppu varjostaa iloa Pohjois-Suomen metsien suo­je­lupro­ses­sis­sa

Metsähallitus on tänään ilmoittanut suojelevansa Pohjois-Suomessa 100 000 hehtaaria metsää ja niitä ympäröiviä soita ja muita metsäisiä alueita . Metsää tästä on noin 55 000 hehtaaria. Suojelupäätös liittyy Metsähallituksen, WWF Suomen ja Suomen luonnonsuojeluliiton väliseen dialogiprosessiin, jota on käyty kaksi vuotta suojeluratkaisun löytymiseksi Pohjois-Suomeen. Samalla Metsähallitus lopetti yksipuolisella päätöksellä edellä mainitut neuvottelut.

WWF Suomi on pettynyt siihen, että Metsähallitus lopetti Pohjois-Suomen metsien suojelua koskevat neuvottelut yhtäkkiä. Ilmoitus neuvotteluosapuolille tuli vasta, kun Metsähallitus tiedotti ensin asiasta tiedotusvälineille.

WWF Suomi on kuitenkin tyytyväinen siihen, että suojelun piiriin saatiin 100 000 hehtaaria. Eräitä arvokkaita alueita jäi kuitenkin suojelun ulkopuolelle, koska neuvottelut keskeytettiin.

“Metsärauhaan tarvitaan kaikkia osapuolia kunnioittava dialogi. Sellainen oli käynnissä, ja WWF olisi suonut sen jatkuvan loppuun asti”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Timo Tanninen. “Dialogiprosessi on ollut ainutlaatuinen suomalaisen luonnonsuojelun historiassa. Se olisi ansainnut sen, että prosessi lopetus olisi tehty samassa hengessä.”

Lisätietoja:

pääsihteeri Timo Tanninen, WWF Suomi, 040 574 9266