Iloista luontoaiheista musiikkia: Bianca Moralesin levy Yhteinen maailmamme

WWF ja Beem Records ovat käynnistäneet yhteistyön, jossa julkaistaan luontoaiheinen lastenlaululevy ja järjestetään konserttisarja. Solistina toimii Bianca Morales. Yhteinen maailmamme -äänitteen ja konserttikiertueen tarkoituksena on edistää päiväkoti- ja kouluikäisten lasten ympäristötietoutta musiikin avulla sekä kerätä varoja WWF:lle. Yhteinen maailmamme -levy julkistetaan tänään Pori Jazzeilla.

Kuva: WWF-Canon/Russell A. Mittelmeier

Äänitteellä Biancan kanssa esiintyvät Pihlajanmarjat– ja Pessi-kuoro sekä Markus ja Sofia Karvinen suomalaisten huippumuusikoiden säestäminä. Bianca esittää Yhteinen maailmamme -äänitteen lauluja päivittäin Pori Jazz Kids Festival 2005:n aikana 18.–21.7.2005 Tähtisumua-kvartetin säestämänä. Syksyn kuluessa näistä mukaansatempaavista lauluista päästään nauttimaan ympäri Suomea, Hämeenlinnasta Ouluun ja Raumalta Pieksamäelle.

Bianca Morales on vaikuttanut suomalaisessa musiikkielämässä jo 1980-luvun alusta lähtien. Suuren yleisön tietoisuuteen hän tuli voitettuaan Mainos-TV:n (nykyään MTV3) ensimmäisen “Kevään Sävel”-kilpailun reggae-kappaleellaan “Our Party” vuonna 1984. Koko uransa ajan Bianca on esittänyt iskelmämusiikin valtavirroista poikkeavaa ohjelmistoa kuten jazz&swing-, gospel- ja pop-musiikkia klubeista suuriin festivaaleihin Suomessa ja ulkomailla, muun muassa vuosittain Los Angelesissa.

Biancan pitkäaikainen haave esiintyä lapsille ja työskennellä lasten ja nuorten kanssa toteutui vuonna 1996, kun ensimmäiset kahdeksan luonnonsuojelusta ja kierrätyksestä kertovaa teemalaulua julkaistiin CD:nä. YLE TV1 Lasten- ja nuortenohjelmat julkaisi kaiken kaikkiaan 14 musiikkivideota “Säästämme luontoa, suojelemme eläimiä” -musiikkisarjasta. Videoita on esitetty useana vuonna lastenohjelmissa ja Aamu-tv-lähetyksissä. Koko musiikkisarjaa ei ole kuitenkaan aiemmin julkaistu äänitteenä. Yleisön toivomuksesta kaikki laulut on nyt koottu samalle äänitteelle.

Nämä alunperin lapsille ja nuorille tuotetut laulut ovat lukuisissa konserteissa ja muissa esityksissä valloittaneet myös aikuisten sydämet. Tärkeän aiheensa lisäksi jokainen laulu edustaa omaa musiikkityyliään nykyajan räppi- ja teknorytmeistä perinteisiin cha-cha-, calypso-, polkka- ja valssirytmeihin. Jokainen 14 laulusta on erilainen musiikillisesti ja sisältää opettavan, hauskan, eksoottisen ja/tai jännittävän kertomuksen. Levyllä lapsia tervehtivät muun muassa panda, norsu ja pingviini. Musiikin myötä tutustutaan sademetsään ja päästään seikkailemaan delfiinien kanssa. Konserteissa yleisö pääsee osallistumaan esitykseen sekä arvaus- ja tietoleikein että opettelemalla helppoja tanssikuvioita esiintyjien mukana.

WWF on ollut mukana tuotannossa alusta lähtien antamalla videoihin filmimateriaalia. Ensimmäisen “Säästämme luontoa, suojelemme eläimiä” -äänitteen myynnillä tuettiin WWF:n toimintaa. Myös tämän uusimman CD:n tuotot ohjataan WWF:n toiminnan tukemiseen. Mukana yhteistyössä on myös Wildlife Vaasa 2006 -luontoelokuvafestivaali.

Yhteinen maailmamme -levyn voi ostaa WWF:n verkkokaupasta osoitteesta www.wwf.fi/osta/muut/yhteinen_maailmamme.html. Levy on myynnissä myös Pori Jazz 2005 -festivaaleilla.

Näytteitä voit kuunnella “Yhteinen maailmamme” -levyn kappaleista “Villieläinräppi” ja “Turvatkaamme yhdessä huominen” (mp3-tiedostoja).

Lisätietoja:
Yhteinen maailmamme -CD ja -konserttisarja: Bianca Morales, gsm 0400 447 377, [email protected], www.biancamorales.com
WWF: tiedottaja Laura Saarilahti, gsm 040 556 9860, [email protected]
www.porijazz.fi, www.wwf.fi, wildlife.vaasa.fi