Kuukauden sankariteko -kampanjassa etsitään nyt Suomen Janea ja Tarzania

WWF ja IRC-Galleria käynnistivät tänään kampanjan, jolla herätellään nuoria toimimaan tavoilla, jotka turvaavat sademetsien tulevaisuuden. IRC-Galleriaan avatussa WWF:n Sademetsän sankarit -yhteisössä etsitään ensimmäiseksi kuvakilpailulla Suomen Janea ja Tarzania. Jatkossa IRC-Gallerian käyttäjät pääsevät esimerkiksi testaamaan taitojaan elokuvaohjaajina.

WWF:n Kuukauden sankariteko -kampanja alkoi joulukuussa 2007 ja kestää vuoden. Kampanjan aikana suomalaiset pääsevät muun muassa suunnittelemaan sademetsäystävällisen grilliruoan ja vetoamaan tuottajiin, kaupan keskusliikkeisiin ja eurokansanedustajiin. Tammi- ja toukokuun 2008 välinen kampanjaosuus järjestetään yhdessä verkkoyhteisö IRC-Gallerian kanssa.

Tammikuun sankaritekona IRC-Gallerian käyttäjät ottavat itsestään kuvan, jossa he toimivat sankarillisesti sademetsien hyväksi. Osallistujat lähettävät kuvan itsestään Janena tai Tarzanina IRC-Gallerian Sademetsän sankarit -yhteisöön, joka äänestää, kuka on Suomen vetävin Jane ja Tarzan. Eniten ääniä saaneet palkitaan Canonin digitaalikameralla ja Globe Hope -tuotepalkinnoilla.

Myöhemmin kevään aikana IRC-Gallerian käyttäjät pääsevät kuukauden sankaritekoina tekemään videoklippejä sademetsien pelastamisesta, suunnittelemaan trendikkään kierrätysasun ja kyselemään ravintolassa, nakkikioskilla tai pikaruokapaikassa, onko ranskanperunoiden käristyksessä käytetty palmuöljyä, jonka kestämätön tuotanto uhkaa sademetsiä. Sademetsäyhteisön jäsenet voivat myös keskustella yhteisössä sademetsien kohtalosta ja yleensäkin ympäristöasioista.

Kuukauden sankariteko -kampanja on osa WWF Suomen marraskuussa 2007 käynnistämää laajaa kolmivuotista Sademetsän sankarit -operaatiota, jolla se kannustaa suomalaisia toimimaan tavoilla, joilla sademetsien tulevaisuus voidaan turvata. Operaatio sisältää suomalaisille kuluttajille ja yrityksille suunnatun kampanjoinnin lisäksi kenttähankkeen Borneossa. Sademetsien tuho on 2000-luvun suurimpia ympäristöongelmia. WWF:n sademetsäoperaatio kokoaa ratkaisuja, joilla sademetsien ja niissä elävien uhanalaisten lajien tulevaisuus voidaan turvata.

IRC-Galleria on Suomen suurin internet-yhteisö. Palvelun rekisteröityneet käyttäjät voivat esitellä valokuviaan ja kommunikoida keskenään monin eri tavoin. Käyttäjien keski-ikä on noin 20 vuotta. Yli 60 % rekisteröityneistä on täysi-ikäisiä.

Lisätietoja:
WWF / viestintäpäällikkö Laura Tahkokallio, gsm 040 556 9860, [email protected]
IRC-Galleria / viestintäjohtaja Matti Kari, gsm 040 838 6607, [email protected]

IRC-Galleria
Sademetsän sankarit -operaatio
Kuukauden sankariteko -kampanja