Vihreän verk­ko­si­vus­ton idea­kil­pai­lun voittaja on huolissaan maailman väes­tön­kas­vus­ta

Nuorille ja nuorille aikuisille suunnatun maailmanlaajuisen connect2earth-verkkoyhteisön kilpailun voittaja palkittiin 6.10. Maailman luonnonsuojeluliitto IUCN:n maailmankonferenssissa Barcelonassa. 29-vuotiaan sveitsiläis-portugalialisen Sofia Mateuksen video valittiin parhaaksi 3 300 kilpailuun osallistuneen ja yli 190 maasta lähetetyn sanallisen ja kuvallisen mielipiteen joukosta. Voittaneella videolla Sofia tuo julki huolensa maailman väestönkasvusta. Videon nimi ”Miksi?” on tarkoitettu herättelemään ihmisiä.

Palkinnoksi voittaneesta videostaan Sofia kutsuttiin esittämään näkemyksiään Barcelonaan. IUCN:n maailmankonferenssi järjestetään neljän vuoden välein. Tähän 10-päiväiseen tapahtumaan osallistuu yli 8000 hallitusten, kansalaisjärjestöjen, tieteen ja liike-elämän huipputason edustajaa.

”Me kaikki haluamme lisää rahaa ja paremman elintason, mutta maapallo on jo nyt ylikansoitettu; katsokaa mihin se on johtamassa! Miten aiomme ratkaista tämän ongelman?” Sofia kysyi Barcelonan kokouksen osanottajilta.

Connect2earth-verkkosivustolla voi kertoa ympäristöä koskevista näkemyksistään, tuntemuksistaan ja ideoistaan sekä jakaa älykkäitä ratkaisuja muille tekstien, videoiden ja valokuvien muodossa. Sofia on tyytyväinen Connect2earth-verkkopalveluun. ”Connect2earth antoi minulle erinomaisen kanavan ilmaista itseäni. Pohdin ideaa, toteutin sen ja se menestyi”, kertoo Sofia.

Sofian videoon voi tutustua sivuilla www.connect2earth.org/grandprize. Muut kilpailun voittajat olivat hollantilainen 28-vuotias Chiel Maas kuvallaan ” Can man and animal live aside?” www.connect2earth.org/bestimage. Parhaan tekstin palkinnon sai 18-vuotias Prajwal Bhattarai Nepalista runolla, jonka nimi on ”I Don’t Need Wheels; Just Don’t Break Nature’s Feet” www.connect2earth.org/besttext. Parhaan videon palkinto annettiin 40-vuotiaalle englantilaiselle Dean Omorille. Video perustuu Omorin säveltämään kappaleeseen ”How can you sleep?” www.connect2earth.org/bestvideo.

Voittajat valitsi luonnonsuojelualan vaikuttajista koostuva raati. Raadissa olivat mukana muun muassa maailmankuulu luontofilmien toimittaja Sir David Attenborough, kenialainen nobelisti ja Green Belt-liikkeen perustaja Wangari Maathai sekä UNEPin pääjohtaja Achim Steiner.

Voittanutta Sofiaa olivat Barcelonassa onnittelemassa WWF:n pääsihteeri Jim Leape, IUCN:n pääjohtaja Julia Marton-Lefèvre sekä Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Veli Sundbäck. Muut, sarjojen voittajat, saivat tunnustuspalkintoina Nokian N95 – matkapuhelimet.

IUCN:n ja WWF:n perustama ja Nokian tukema Connect2earth-verkkoyhteisö on ollut toiminnassa maaliskuusta 2008. Verkkoyhteisö on jo laajentunut maailmanlaajuiseksi ja useat kansainväliset musiikkimaailman tähdet, kuten Moby, James Blunt, Estelle, Panic at the Disco ja Missy Higgins ovat ilmoittautuneet connect2earthin tukijoukkoihin. Heidän videoihinsa ja kannanottoihinsa voi tutustua osoitteessa www.connect2earth.org/celebrities.

Connect2earth jatkaa toimintaansa, jolla halutaan kannustaa nuoria ihmisiä keskustelemaan ajankohtaisista ympäristöasioista. Verkkosivustoa voi käyttää myös matkapuhelimesta www.connect2earth.mobi.

Lisätiedot:
Anne Brax, viestintäjohtaja, WWF, puh gsm +358 50 3671 888, [email protected]