Earth Hour oli menestys – kiitos osallistujille!

WWF:n organisoimaan ilmasto- ja valojensammutustempaus Earth Houriin osallistui yhteensä 104 suomalaista kuntaa ja kaupunkia. Maailmalla mukana oli yhteensä yli 4000 kaupunkia 88 eri maasta. Tapahtuma saavutti suuren medianäkyvyyden ja herätti paljon keskustelua. WWF Suomi kiittää kaikkia Earth Houriin osallistuneita!

Lauantaina 28.3. järjestetty maailmanlaajuinen Earth Hour -ilmastotapahtuma oli menestys. Valoja sammutti Suomessa yhteensä 104 kuntaa ja kaupunkia sekä satoja yrityksiä. Maailmalta mukana oli yli 4000 kaupunkia yhteensä 88 eri maasta. Valot sammuttamalla osanottajat ilmaisivat huolensa ilmastonmuutoksesta ja vaativat päättäjiltä toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Valot sammuivat myös lukuisista kuuluisista maamerkeistä. Suomessa sammuivat muun muassa Helsingin Tuomiokirkko, Kemin LumiLinna ja Tampereen keskustori. Maailmalla pimenivät niin Pariisin Eiffel-torni, Sydneyn oopperatalo kuin Gizan pyramiditkin.

Earth Hour saavutti suuren medianäkyvyyden ja herätti paljon keskustelua erilaisissa verkkoyhteisöissä ja netin keskustelupalstoilla. Earth Hour -aiheisiin sosiaalisen median ryhmiin liittyi tuhansittain ihmisiä viimeisten tapahtumaa edeltävien päivien aikana.

Tapahtuma myös säästi sähköä yhden pikkukaupungin kulutuksen verran eli noin sata megawattituntia. WWF Suomi seuraa tapahtuman menestystä viikon 14 alussa tehtävällä galluptutkimuksella.

Lämmin kiitos kaikille osanottajille!

Tiedoksi toimituksille:

Earth Hour

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen tapahtuma, jonka aikana ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samana päivänä samaan kellonaikaan. Vuoden 2009 Earth Hour järjestettiin lauantaina 28.3.2009 klo 20.30–21.30.