Vielä ehdit mukaan Raaseporin tal­koo­lei­ril­le!

Tammisaaren saariston kansallispuistossa 31.7.-8.8. järjestettävälle talkooleirille on vapautunut pari vapaata paikkaa. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan! Leiri tarjoaa mahdollisuuden konkreettiseen luonnonsuojelutyöhön muun muassa risusavotan ja niittotöiden merkeissä.

WWF:n Tammisaaren saariston talkooleirille on vapautunut pari vapaata paikkaa. Leiriläiset ahkeroivat Tammisaaren saariston yksityisillä luonnonsuojelualueilla 31.7.–8.8. Talkooleiritöihin kuuluu risusavottaa, niittoa, haravointia ja säiden salliessa risujen polttoa. Leiri järjestetään yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja Metsähallituksen kanssa.

Leireillä tehdään reippaasti töitä aamukahdeksasta iltaviiteen. Huippukuntoa ei vaadita, mutta kestävyyttä ja maastokelpoisuutta täytyy leiriläisestä löytyä. Erityistaitojakaan ei tarvita, vesurin ja viikatteen käyttöön voi harjaantua leirin aikana. Alaikäraja on 18 vuotta. Iltaisin perehdytään vapautuneesti luontoharrastukseen, tarinoidaan ja lauletaan nuotion loimussa, kalastellaan ja saunotaan. Yksi päivä pyhitetään retkeilylle, jolloin tutustutaan lähiseudun luonto- ja kulttuurikohteisiin.

WWF järjestää osallistujille muonituksen ja tapaturmavakuutuksen leirin ajaksi ja huolehtii kuljetuksista leirin aikana. Leiriläiset maksavat itse edestakaiset matkansa leiripaikan läheisyyteen. Majoitus on joko omissa teltoissa tai puolijoukkueteltassa.

Jos haluat ilmoittautua mukaan Raaseporin talkooleirille, otathan pikaisesti yhteyttä WWF Suomen kenttävastaavaan Antti Lappoon, p. 040 020 4544

WWF on järjestänyt talkooleirejä vuodesta 1977 lähtien eri puolilla Suomea ja muutaman kerran lähialueilla ulkomailla. Leirit tarjoavat joka kesä noin sadalle täysi-ikäiselle vapaaehtoiselle mahdollisuuden konkreettiseen luonnonsuojelutyöhön. Leireillä tehdään ruokapalkalla töitä päivittäin kahdeksasta seitsemääntoista. Leiriläiset maksavat itse matkansa leiripaikalle ja takaisin, muuten osallistuminen on maksutonta.

Raaseporin saariston talkooleiri on osa WWF Suomen ja Suomen kulttuurirahaston yhteistyöprojektia, joka mahdollistaa uhanalaisten perinneympäristöjen entistä tehokkaamman hoidon talkooleireillä. Hankkeessa yhdistyvät luonnonsuojelu, kulttuurityö ja vanha suomalainen talkoohenki. Yhteistyön avulla WWF:n talkooleirien määrä kasvaa kymmeneen leiriin kesässä, ja yhteensä kolmivuotisen hankkeen aikana järjestetään lähes 30 talkooleiriä ympäri Suomea.