WWF Suomen Itämeri-kampanja tarjoaa ratkaisuja

WWF Suomen Itämeri-kampanja käynnistyi tällä viikolla MTV3-kanavalla esitettävillä mainosfilmeillä ja kampanjaverkkosivuilla. Kampanjan tavoitteena on kertoa WWF Suomen ratkaisupainotteisesta suojelutyöstä ja kerätä lisää varoja WWF:n Itämeri-työhön. MTV3 tukee Itämeri-kampanjaa lahjoittamalla järjestölle ilmaista mainostilaa.

”Medianäkyvyys on ensiarvoisen tärkeää, jotta Itämeren hyväksi tehtävästä työstä ja sen tuloksista voidaan kertoa mahdollisimman laajalti”, sanoo WWF Suomen viestintäjohtaja Anne Brax.

Kosteikot, öljyntorjuntajoukot, merikotka ja perinneympäristöt osa suojelutyötä

WWF suojelee Itämerta monin tavoin. Tärkeä osa työtä on kosteikkojen rakentaminen rannikkoalueille, sillä kosteikot estävät esimerkiksi ravinteiden kulkeutumisen pelloilta vesistöihin ja Itämerta rehevöittämään. Kosteikkoja on perustettu yhteistyössä maanviljelijöiden kanssa.

Öljyonnettomuus voisi sattua myös Suomenlahdella. Siksi WWF on perustanut vapaaehtoiset öljyntorjuntajoukot, jotka onnettomuustilanteessa toimivat viranomaisten apuna rantojen siivouksessa. Joukkoihin kuuluu jo yli 5500 vapaaehtoista, joista WWF kouluttaa osan ryhmänjohtajiksi ja osan puhdistamaan ja hoitamaan öljyyntyneitä eläimiä.

WWF työskentelee myös Itämeren uhanalaisten lajien puolesta. Kun järjestö aloitti merikotkan suojelun 1970-luvulla, laji oli Suomessa sukupuuton partaalla. Vuonna 2009 merikotkille kuoriutui ennätykselliset 349 poikasta. WWF seuraa merikotkien pesintää vuosittain, tarkistaa pesät ja rengastaa poikaset.

WWF järjestää joka kesä talkooleirejä Itämeren rannikolla ja saaristossa. Talkooleireillä ennallistetaan ja hoidetaan niittyjen ja ketojen kaltaisia perinneympäristöjä sekä niiden harvinaistuvaa lajistoa. Perinneympäristöt ovat peräisin vanhan maatalouden ajalta, jolloin maata raivattiin, kaskettiin ja kydötettiin pelloiksi ja laidunmaaksi.

Osallistu sinäkin kampanjaan!

MTV3:lla elokuussa esitettävissä mainosfilmeissä nähdään paloja WWF:n työstä Itämeren hyväksi. Mainosfilmien musiikin säveltänyt Redrama (Lasse Mellberg) on huolissaan Itämeren tilasta.

”Itämeri on minulle erityisen tärkeä siksi, että olen aina viettänyt kesäni Turun saaristossa, Houtskarin Näsbyssä. Muistan, miten lapsena vielä sai hyvin kalaa, ja vesi oli kirkasta, mutta se on kaikki muuttunut. Silmäni avautuivat, kun neljä vuotta sitten lapsia varoitettiin uimasta Itämeressä. Oli surullista katsoa, kun serkkujen lapset ihmettelevät, mikä on vikana?” Lasse Mellberg sanoo.

WWF työskentelee joka päivä Itämeren hyväksi, ja MTV3 on työssä mukana. Tule sinäkin mukaan osoitteessa www.wwf.fi/itamerenpuolesta!