Äärimmäisen uhanalainen amu­rin­leo­par­di videolla

Tuore videomateriaali äärimmäisen uhanalaisesta amurinleopardista Venäjän Kaukoidässä antaa aiempaa valoisamman kuvan lajin kannan koosta.

WWF Venäjän ja sen yhteistyökumppaneiden tutkimusryhmä on pystynyt tunnistamaan viiden vuoden aikana vuosittain seitsemästä yhdeksään leopardia tutkimusalueella. Tänä vuonna tutkimustulos oli kuitenkin ennätyksellinen: tällä hetkellä alueella asuu kaksitoista leopardia. Tulos osoittaa populaation kasvaneen 50 prosentilla Kedrovaya Padin ja Leopardoviyan suojelualueilla.

Leopardien asuttama alue on enää murto-osa entisestään. Kestämätön metsänhakkuu, metsäpalot ja maan ottaminen viljelyskäyttöön ovat pääsyitä isojen kissaeläinten elinalueen kaventumiseen. Amurinleopardia uhkaa myös salametsästys.

Venäjän ensimmäinen varapääministeri Sergei Ivanov ilmoitti viime joulukuussa hallituksen ryhtyvän kiireisiin toimiin äärimmäisen uhanalaisen amurinleopardin suojelemiseksi. Yksi suojelutoimista oli uuden Leopardien maa -kansallispuiston perustaminen Venäjän ja Kiinan raja-alueelle. “Jo ensiaskeleet puiston perustamiseksi ovat tuoneet myönteisiä tuloksia. Amurinleopardien määrän kasvaminen seitsemästä kahteentoista osoittaa, että yhden yhtenäisen, rajat ylittävän suojelualueen rakentaminen on toiminut”, sanoo Juri Darman, WWF Venäjän Amurin osaston johtaja.

Vapaudessa elää alle 50 amurinleopardia. WWF Venäjä on yhteistyökumppaneineen tutkinut leopardeja kuuden vuoden ajan.

Seuraa videolta amurinleopardien liikkeitä Venäjän kaukoidässä.