Ensimmäiset pelastetut si­ni­ping­vii­nit vapautettu Rena-öl­jy­on­net­to­muu­den jälkeen

Ensimmäiset Uuden-Seelannin öljyonnettomuudessa öljyyntyneet sinipingviinit on vapautettu luontoon useiden viikkojen hoidon jälkeen. Rahtialus Rena ajoi karille Uuden-Seelannin Bay of Plentyllä lokakuun 5.päivä vuotaen mereen yli 350 tonnia raskasta polttoöljyä. Onnettomuuden jälkeen löydettiin yli kaksi tuhatta kuollutta merilintua. Lisäksi WWF kumppaneineen on hoitanut  pelastuskeskuksissa useita satoja  öljyyntyneitä lintuja kuten sinipingviinejä, merimetsoja,  uudenseelanninliitäjiä, suulia ja tiiroja.

Katso video sinipingviinien vapautuksesta

Kun joukko vapaaehtoisia oli puhdistanut Mount Maunganuin alueen rannat ja kalliot, päätti öljyyntyneiden eläinten pelastusryhmä vapauttaa ensimmäiset hoidossa olleet 49 sinipingviiniä.

”Lintujen vapautus sisältää riskin, että ne öljyyntyvät uudestaan, mutta niiden pidempään vangittuna pitämisessä on myös vaaransa, kuten sairaudet, lintujen huonontuva vointi, jatkuva stressi, sosiaaliset häiriöt ja kesyyntyminen. Ottaen huomioon nämä tekijät uskomme, että lintujen vapautus oli oikea ratkaisu. On myös mahdollista, että linnut pesivät vielä uudelleen tällä lisääntymiskaudella”, totesi Uuden-Seelannin WWF:n meriasiantuntija Bob Zuur.

Uuden-Seelannin onnettomuus muistutus öljyntorjunnan tärkeydestä – WWF ja SYKE kouluttavat vapaaehtoisia

Luonnolta menee vuosia Uuden–Seelannin öljyvuodosta toipumiseen

Pingut pulassa