Jenni Haukio valitsee WWF:n Vuoden luontokirjan kolmen finalistin joukosta

WWF Suomen Vuoden luontokirja 2013 -kilpailu on edennyt finaaliin. Tänä vuonna finalisteista voittajateoksen valitsee runoilija, tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. WWF on valinnut Vuoden luontokirjan vuodesta 1978.

“Vuoden luontokirjaksi oli taas ehdolla laaja joukko erilaisia luontokirjoja. On ilahduttavaa huomata jälleen, että luontokirjojen taso Suomessa on erittäin korkea. Finalisteiksi päätyivät tänä vuonna erittäin upea kirja lajistoltaan monimuotoisista hyönteisistä, käytännön linnustonsuojelutyötä mahdollistava linnunpönttöjen opaskirja sekä ajankohtainen Susi-kirja, joka kertoo laajasti sudesta ja tarjoaa susikeskustelijoille faktoja puolueettomalla tavalla”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Kolme Vuoden luontokirja 2013 -kilpailun jatkoon päässyttä kirjaa ovat:

Susi | Maahenki Oy
Pihan linnut ja pöntöt – eloa pihapiiriin | Kustannusosakeyhtiö Paasilinna
Sarvia muttei hampaita | Docendo Oy

Viime vuoden voittajaksi valittiin Antti Leinosen kirjoittama teos Ahman kintereillä.

Kilpailuun lähetettiin tänä vuonna kaiken kaikkiaan 23 teosta. Kilpailun esiraatiin kuuluivat WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder ja suojelujohtaja Jari Luukkonen. Lopullisen valinnan suorittaa runoilija, tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Voittaja julkistetaan 4.12.2013.

Vuoden luontokirja -kilpailu ja aiemmin valitut teokset

Lisätietoja:

Joonas Asukas, WWF Suomi, [email protected], (09) 774 01040