Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi öljyntorjujaksi Raaheen

Vapaaehtoisia öljyntorjujia tarvitaan Raaheen rantaöljyntorjuntaan ainakin tiistaihin 10.6.

WWF:n vapaaehtoiset jatkavat rantaöljyntorjuntaa Raahessa. Uusia vapaaehtoisia tarvitaan paikalle jatkuvasti. Erityisesti WWF:n ryhmänjohtajakoulutuksen käyneitä vapaaehtoisia pyydetään osallistumaan öljyntorjuntaan. Kaikkien vapaaehtoisten pitää olla täysi-ikäisiä. Perjantaiksi, lauantaiksi ja sunnuntaiksi vapaaehtoisia pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse: [email protected]. Ilmoittautumiset edellisenä päivänä klo 16.00 mennessä. Voit samalla ilmoittautua WWF:n öljyntorjuntajoukkojen jäseneksi osoitteessa http://wwf.fi/vaikuta-kanssamme/vapaaehtoistyo/oljyntorjuntajoukot/liity-mukaan/.

Ilmoittautuneet kokoontuvat perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina klo 9.30 Raahen pelastuslaitoksella osoitteessa Pajuniityntie 1. Öljyntorjunta kestää luultavasti koko päivän iltaan asti. WWF korvaa ilmoittautuneille juna- ja automatkoista aiheutuneet kustannukset kuitteja vastaan. Mukaan kannattaa ottaa juotavaa, eväät lounaaksi ja säänmukaiset varusteet (omat saappaat, päähine, aurinkorasvaa ja makuupussi). Ilmoittautuneille järjestetään tarvittaessa ilmainen majoitus. Vaatteet saattavat tahriintua.

Perjantaisessa onnettomuudessa tehtaalta pääsi vuotamaan huoltotöiden yhteydessä yhteensä noin 13 tonnia raskasta polttoöljyä, josta 3–5 tonnia päätyi mereen. Maanantaina paikan päällä rantapuhdistustehtävissä oli yhteensä 75 henkilöä, joista 23 WWF:n vapaaehtoisia öljyntorjuntajoukkolaisia.

Raskas polttoöljy levisi mereen satama-alueen kautta, josta se on levinnyt ainakin Iso-Kraaselin, Kumpelen, Selkämatalan, Isomatalan ja Smittin saarten alueelle. Viranomaisten kartoituksessa havaittiin maanantaina noin 25 lievästi öljyyntynyttä vesilintua ja lokkia. Lisäksi paikalla on nähty muutama pahemmin öljyyntynyt lintu. Kaikki öljyyntyneet linnut ovat vielä lentokuntoisia, joten niitä ei saada kiinni. Lintujen pesua ei tästä syystä aloiteta tällä hetkellä.

Seuraa öljyntorjuntaa Twitterissä

Lue tiedotteita ja uutisia Raahen öljyonnettomuudesta:

3.6. Tilanne luultua pahempi Raahessa: vapaaehtoisten urakka jatkuu

2.6. Vapaaehtoisia öljyntorjujia tarvitaan Raahen seudulta

2.6. WWF:n vapaaehtoiset puhdistavat rantoja Raahen öljyonnettomuuden jäljiltä

1.6. Öljyonnettomuus Raahessa – vapaaehtoisia tarvitaan