Helsinki sulkee Hanasaaren hiilivoimalan

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti tänään, että Hanasaaren hiilivoimala suljetaan vuoden 2024 loppuun mennessä. 

Kaupunginvaltuuston päätös on kauan kaivattu askel kohti kokonaan uusiutuvalla energialla toimivaa Helsinkiä.

“Erityisen ilahduttavia ovat hyväksytyt lisäponnet energiatehokkuusmahdollisuuksien, biomassan kestävyyskriteereiden sekä täysin hiilettömän energiajärjestelmän selvittämiseksi. Päätös on tärkeä esimerkki myös muiden suomalaiskaupunkien energiaratkaisuille”, WWF:n projektityöntekijä Jere Lehtomaa sanoo.

Lisätietoja:
projektityöntekijä Jere Lehtomaa, WWF, p. 050 463 8566, [email protected]

Taustatietoa:

wwf.fi/hiili

Selvitys: Helsingin energiatehokkuusvaihtoehdot (Gaia Consulting Oy, 2015) WWF:n tilaama selvitys Helsingin energiatehokkuuspotentiaalista. Selvityksessä tarkasteltiin Helsingin kaukolämmön kulutusta vuoteen 2050 asti. Mukaan valittiin kolme skenaariota: perusura sekä kaksi vaihtoehtoa eri tason energiatehokkuustoimenpiteille.

Tiedote: Hajautettu malli energiatehokkuuden lisäyksellä vahvistettuna on paras ratkaisu Helsingille (WWF 8.10.2015)