Kasviskori kannustaa ilmastoherkutteluun ja eläinten arvostamiseen

Yksitoista ympäristö- ja eläinjärjestöä luovutti jo neljännen kerran perinteisen vegaanisen kasviskoritervehdyksen presidenttiparille Mäntyniemessä. Järjestöt haluavat nostaa esille kasvisruuan merkityksen ilmaston, puhtaan luonnon ja elinympäristöjen sekä ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin turvaamisessa. 

Vegaaninen ruoka on rohkea arvovalinta. Suomessa on mahdollisuus, etuoikeus, tieto ja ymmärrys kohdella kaikkia eläimiä arvokkaasti, yksilöinä ja henkilöinä. Pariisin ilmastokokouksen innoittamana osana vaadittavaa suurta muutosta päästöjen vähentämiseksi kannattaa meilläkin lähteä kehittämään puhtaan kasvisruuan tuotantoa, saatavuutta ja valikoimia.

“Nykyään kasvisruokaan suhtaudutaan positiivisesti ja ruokailun ympäristö- ja eläinsuojeluvaikutukset ymmärretään yhä paremmin. Julkisessa ruokailussa on tehokkaan vaikuttamisen mahdollisuudet. Aika on oikea muutokselle”, sanoi Vegaaniliiton puheenjohtaja Sari Komulainen luovutustilaisuudessa 17.12.2015.

“Kasvissyönti ja veganismi ovat voimakkaasti lisääntyneet kaikkialla maailmassa, ja ihmiset tiedostavat yhä enemmän eläinten tehotuotannon ikäviä puolia. Suomalaiseen joulupöytään on aina kuulunut paljon kasvispohjaisia perinneruokia ja uusiakin jouluisia kasvisruokaperinteitä ilmaantuu ilahduttavasti koko ajan lisää. Annetaan eläimillekin joulu valitsemalla kasvisvaihtoehto”, kehottaa kasviskori-idean äiti ja Vegaaniliiton perustajajäsen Päivi Hagner.

Korista löytyy seitankinkku, kotimaisista palkokasveista tehtyjä herne- sekä herne-lupiini-kauratempeä, härkäpaputuotteita, tyrnikuohuviiniä, nyhtökauraa, kotimaista kvinoaa ja speltlakuja, öljyhampunsiemeniä, tyrnirouhetta, Reilun kaupan luomumustikka- & appelsiiniriisimaitosuklaata, Reilun kaupan luomuespressokahvia, ohrasuurimoita, vegaanista savujuustoa, soijakynttilä sekä kotimaisia luomujuureksia.

Myös presidenttiparin Lennu-koiraa muistettiin perinteisellä vegaanisella puristeluulla.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Korin luovuttivat:

Mai Kivelä, vs. toiminnanjohtaja, Animalia, 050 384 5072

Juha Aromaa, viestintäpäällikkö, Greenpeace, 050 369 6202
Anne Roine, hallituksen varapuheenjohtaja, Helsingin eläinsuojeluyhdistys Hesy, 050 344 4133

Katri Kovanen, hallituksen puheenjohtaja, Kuono ry, 0400 107080

Sami Säynevirta, järjestöpäällikkö, Luonto-Liitto ry, puh 040 560 7303
Bernt Nordman, toiminnanjohtaja, Natur och Miljö, 045 2700313

Leena Kontinen, varapuheenjohtaja, Maan ystävät, 044 2040834

Maria Lindqvist, vs. toiminnanjohtaja, SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto, 050 371 2740

Leo Stranius, vs. toiminnanjohtaja, Suomen luonnonsuojeluliitto, 040-7547371

Sari Komulainen, hallituksen puheenjohtaja, Vegaaniliitto, 050-3449524

Mari Paavoseppä, tuottaja, WWF Suomi, 050 345 1972

Päivi Hagner, idean äiti ja tapahtuman koordinaattori, Vegaaniliiton perustajajäsen