Näin tunnistat norpat!

WWF:n Norppalivessä on köllötellyt ainakin kaksi yksilöä: Siiri ja tähän asti koodinimellä Phs106 tunnettu uros. Auta meitä ja Itä-Suomen yliopiston tutkijoita selvittämään käykö kameran edessä muitakin saimaannorppia!

WWF tukee Itä-Suomen yliopiston kunnianhimoista tutkimushanketta, jossa tavoitteena on kuvata ja tunnistaa kaikki Saimaassa uiskentelevat norpat. Norpat tunnistetaan niiden kylkien yksilöllisten turkkikuvioiden perusteella. Tunnistaminen voi muun muassa tukea kanta-arvion tekemistä. Lisäksi kuvien avulla voidaan seurata pitkällä aikavälillä norppien liikkumista, terveydentilaa ja sosiaalisia suhteita. Jo nyt on yksilöitä, joiden koko elinkaari tunnetaan.

Tutkijat ovat kiinnostuneita selvittämään, onko Norppalivessä esiintynyt Siirin ja Phs106:n lisäksi muitakin – heille jo entuudestaan tuttuja tai vielä tuntemattomia – saimaannorppia. Sinä voit auttaa! Alla olevissa kuvissa on ympyröity ne kohdat turkkikuvioista, joista Siiri ja Phs106 ovat helpoiten tunnistettavissa.

Siiri

Oikea kylki

Vasen kylki

Phs106

Oikea kylki

Vasen kylki