Norppaliven tähdet tunnistettu

Valtavan kansansuosion saavuttaneen WWF:n Norppaliven yksilöt on nyt tunnistettu. Kameran edessä ovat käyneet köllöttelemässä Siiri ja tähän asti koodinimellä Phs106 tunnettu uros. WWF pyytää yleisöltä ehdotuksia uroksen nimeksi.

”Siiri on nähty samalla paikalla jo kolmena peräkkäisenä vuotena. Viime vuonna Siiri oli meillä myös lähetinseurannassa, jolloin sen liikkeistä saatiin tietoa tutkimuskäyttöön”, Itä-Suomen yliopiston tutkija Meeri Koivuniemi kertoo.

”Phs106 on väritykseltään erityisen vaalea ja isohko urosyksilö, joka on nähty tällä samaisella kivellä kolme vuotta sitten. Kahtena viime vuotena se on vaihtanut karvansa lähistöllä sijaitsevassa saaressa”, Koivuniemi sanoo.

Keksi norpalle nimi!

WWF tukee Itä-Suomen yliopiston kunnianhimoista tutkimusta, jossa tavoitteena on tunnistaa kaikki Saimaassa uiskentelevat norpat. Saimaannorppia arvioidaan olevan 320 yksilöä, joista noin parisataa on jo tunnistettu. Norpat tunnistetaan pääasiassa riistakameroilla kerätyistä valokuvista niiden yksilöllisten kylkikuvioiden perusteella.

Osalla norpista on nimi, osalla ei. WWF julistaakin nyt kilpailun Norppaliven toisen tähden, Phs106:n, nimeämiseksi. Yleisön ehdotuksia kerätään keskiviikkoon 11. toukokuuta klo 12 asti WWF:n nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Norppatutkija Meeri Koivuniemi ja luontokuvaaja Juha Taskinen valitsevat yleisön ehdotusten joukosta viisi suosikkiaan. Viisi finalistia paljastetaan perjantaina, minkä jälkeen yleisö saa vielä äänestää mielestään parhaan nimen. Norpan nimi paljastetaan maanantaina.

Katso, onko norppa kivellä