Norppauroksesta tuli Pullervo

Pullervo on WWF:n Norppaliven toisen päätähden, aiemmin koodinimellä Phs106 tunnetun urosnorpan, uusi nimi. Nimikilpailussa annettiin kaikkiaan 11 292 ääntä. Pullervo sai äänistä yli kolmanneksen eli 4 537.

”Pullervo on mainio, omaperäinen nimi, joka sopii mielestämme erinomaisesti Norppaliven toiselle tähdelle. Samalla nimi kuvastaa hyvin sitä letkeää ja leppoisaa tunnelmaa, jota kansansuosikeiksi nousseet norpat ovat ihmisille välittäneet”, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen sanoo.

WWF käynnisti nimikilpailun viikko sitten. Yleisöltä pyydettiin ehdotuksia, joiden joukosta luontokuvaaja Juha Taskinen ja norppatutkija Meeri Koivuniemi valitsivat viisi suosikkiaan. Taskisen ja Koutaniemen valinnat julkaistiin perjantaina 13. toukokuuta, ja yleisöäänestys päättyi eilen. Pullervon lisäksi nimikilpailun finaalissa olivat Sulo, Severi, Saimo ja Aarre.

Äänten jakautuminen:

Pullervo 4 537

Sulo 3 031

Severi 1 887

Saimo 1 090

Aarre 747

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Tiedottaja Joonas Fritze, WWF, 040 840 8500