Saimaannorppa kivellä.

WWF Suomi ja Metso yhteistyöhön saimaannorpan suojelemiseksi

Metso kohdistaa tänä vuonna tukensa erittäin uhanalaisen saimaannorpan suojeluun.

”Saimaannorppa on leimallisesti suomalainen laji mutta samanaikaisesti globaalisti ajankohtainen. Metsolla on pitkä teollinen historia Suomessa, ja maan juhlistaessa 100-vuotista itsenäisyyttään suomalaisen lajin valitseminen suojelukohteeksi tuntui luontevalta. Saimaannorpan tulevaisuutta uhkaa muun muassa ilmastonmuutos, jonka vaikutukset näyttäytyvät eri tavoin eri puolilla maailmaa”, kertoo Metson kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Kaisa Jungman.

Saimaannorppa on yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä. Vuosikymmenien aktiivisen suojelun ansiosta norppakanta on säilynyt ja kasvanut Saimaalla, mutta laji on edelleen erittäin uhanalainen ja tarvitsee suojelua vielä pitkään. Saimaannorppia on nyt noin 360, mutta ilmastonmuutos uhkaa norpan tulevaisuutta. Lumi ja jää ovat elintärkeitä norpalle, sillä se synnyttää poikasensa lumesta rakentamaansa pesään.

WWF on rahoittanut Itä-Suomen yliopiston hanketta, jossa on selvitetty, miten ihmisten kolaamat apukinokset voisivat auttaa norppaa vähälumisina talvina. Apukinoksia on tehty menestyksekkäästi jo useana vuonna ja tänäkin vuonna WWF:n vapaaehtoiset ovat olleet mukana kolaamassa kinoksia Saimaalla.

”Jos saimaannorppa häviää Saimaalta, se häviää koko maailmasta. Onkin kunnia-asia meille suomalaisille pelastaa norppa sukupuutolta. On upeaa, että Metso osallistuu saimaannorpan suojeluun tukemalla työtämme”, sanoo pääsihteeri Liisa Rohweder WWF Suomesta.

WWF Suomen ja Metson yhteistyö alkoi vuonna 2011.

Lisätietoja

Leena Oiva, kehityspäällikkö, WWF Suomi, puh. 040 539 8338, [email protected]

Kaisa Jungman, johtaja, kestävä kehitys, Metso Oyj, puh. 050 492 4058, [email protected]

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa. Rakennamme tulevaisuuden, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa. www.wwf.fi

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 000 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli noin 2,6 miljardia euroa. Metso työllistää yli 11 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup