METSO-ohjelman lisärahoitus tulee tarpeeseen

Hallitus päätti puolivälitarkastelussaan antaa Etelä-Suomen metsiensuojelun toimintaohjelma METSO:n toteutukseen viiden miljoonan lisärahoituksen. WWF:n mielestä lisärahoitus tulee tarpeeseen, sillä METSO-ohjelman rahoitusta leikattiin tuntuvasti hallituskauden alussa.

”Olemme iloisia, ja kiitämme hallitusta siitä, että se on ottanut huomioon WWF:n ja kymmenien muiden organisaatioiden huolen arvokkaan metsäluontomme tilasta. Lisärahoituspäätös on välttämätön teko, ja samaa suuntaa on jatkettava tulevissakin budjeteissa”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

METSO on vapaaehtoisuuteen perustuva metsien suojeluohjelma, jonka puitteissa on suojeltu tähän mennessä noin 60 000 hehtaaria arvokkainta metsäluontoamme. Hallitus päätti kuitenkin leikata METSO-ohjelman rahoitusta kautensa alussa jopa 70 prosentilla. Päätös vaaransi vakavasti ohjelman tulevaisuuden ja uhkaa sen tavoitteiden saavuttamista. Viimeksi METSO-rahoituksen puolesta vetosivat Kansallisen metsäneuvoston jäsenorganisaatiot.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi, puh. 040 840 7461, [email protected], @LiisaRohweder