Maltti on valttia – WWF:n Norppaliven aloitus viivästyy

Viime vuonna suursuosioon nousseen WWF:n Norppaliven aloitus viivästyy kylmän kevään takia. Livekamera asennetaan, kun jäät ovat lähteneet Saimaalta. Asennus tapahtuu mahdollisesti ensi viikolla.

Saimaannorpat nousevat keväällä rantakiville vaihtamaan karvansa. Tällöin norpat, jotka muuten viettävät suurimman osan ajastaan vedessä, ovat myös kuvattavissa.

Tällä hetkellä norpat vaihtavat karvaansa jäällä rantakivien sijaan. Ne siirtyvät kiville, kun viimeisetkin jäät ovat lähteneet. Jäillä otetun “varaslähdön” takia on todennäköistä, että Norppalive jää kestoltaan tänä vuonna hieman viime kevättä lyhyemmäksi.

Livelähetys alkaa pian jäiden lähdettyä osoitteessa wwf.fi/norppalive. Sivu on jo avattu, ja siellä pääsee esimerkiksi katsomaan ja jakamaan Norppalivestä kertovaa traileria. Sivua kurkkimalla voi myös havaita liven aukeamisen ensimmäisten joukossa.

WWF:n Norppaliven tarkoitus on tänäkin vuonna lisätä ihmisten tietoisuutta saimaannorpasta ja sen elintavoista sekä kasvattaa halua suojella maailman harvinaisinta hyljettä. Kaikki halukkaat voivat osallistua Norppaliveen tykkäämällä, jakamalla, kommentoimalla – tai sitten vain yksinkertaisesti katselemalla ja nauttimalla.

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Live Eyen, Pukki Visualsin ja Franticin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ELY-keskusta yhteistyöstä.