Pullervo teki paluun WWF:n Norppaliveen

Viime keväänä suomalaiset hurmannut Pullervo on tehnyt paluun Norppaliveen. Suomen tunnetuin saimaannorppa nähtiin livekamerassa aikaisin torstaiaamuna.

Pullervo ui kameran ohi kahteen kertaan aamukuudelta ja kiipesi lopulta hetkeksi aikaa rantakivelle pötköttelemään. Muutaman minuutin lepäilyn jälkeen se poistui näyttävästi paikalta.

Pullervon tunnisti videokuvan perusteella Itä-Suomen yliopiston norppatutkija Meeri Koivuniemi. Koivuniemi työskentelee hankkeessa, jossa tavoitteena on tunnistaa mahdollisimman monta saimaannorppaa niiden yksilöllisten turkkikuvioiden perusteella.

Pullervo nousi kansansuosikiksi viime keväänä, kun se köllötteli pitkiä aikoja WWF:n livekameran rentona tähtenä. Aiemmin koodinimellä Phs106 tunnettu Pullervo sai nimensä yleisökilpailun perusteella. Pullervo valikoitui voittajaksi yli 6 000 nimiehdotuksen joukosta.

WWF:n Norppaliven tarkoitus on lisätä ihmisten tietoisuutta saimaannorpasta ja sen elintavoista sekä kasvattaa halua suojella maailman harvinaisinta hyljettä. Kaikki halukkaat voivat osallistua Norppaliveen tykkäämällä, jakamalla, kommentoimalla – tai sitten vain yksinkertaisesti katselemalla ja nauttimalla.

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Live Eyen, Pukki Visualsin ja Franticin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ELY-keskusta yhteistyöstä.

Video: https://www.dropbox.com/s/8ynn9fqxfy2ydqp/norppaui_kiipeaakivelle_pitka.mp4?dl=0

Livelähetys on katsottavissa osoitteessa wwf.fi/norppalive

Tunnistettuihin norppiin voi käydä tutustumassa osoitteessa http://norppagalleria.wwf.fi/

Lisätietoja:

tiedottaja Joonas Fritze, WWF, 040 840 8500, joonas.fritze@wwf.fi