Uusi ympäristöystävällisempi vaatemallisto esitellään Helsinki Fashion Weekissä

The Nordic Fashion Week ry suunnittelee uutta, kestävämpää vaatemallistoa yhdessä innovatiivisten ympäristö- ja cleantech-organisaatioiden kanssa. WWF on mukana antamassa neuvoja suunnitteluprosessissa, jotta mallistosta tulee tavallista ympäristöystävällisempi. Vaatteet valmistetaan tekstiilijätteestä ja puupohjaisesta biomassasta syntyvistä kuiduista suljetun kierron tuotantona. Valmis vaatemallisto esitellään Helsinki Fashion Weekissä heinäkuussa 2017, ja se tulee myyntiin vuoden 2018 alussa.

Muoti- ja tekstiiliteollisuus kuluttaa huomattavasti luonnonvaroja. Esimerkiksi puuvillan tuottaminen vaatii suuria määriä vettä, kemikaaleja ja energiaa. Fossiilisista raaka-aineistakaan ei riitä loputtomiin tuottamaan polyesteria tai muita synteettisiä tekstiilejä. Kaikesta tästä huolimatta hyväkuntoisia vaatteita hylätään kiivasta vauhtia, ja niiden tuotannon luonnonvarojen kulutus on mennyt merkittävissä määrin hukkaan.

“Muotiteollisuus kaipaa perustavanlaatuista muutosta. Vaatteen olemassaolon jokainen vaihe vaikuttaa ympäristöön aina raaka-aineiden tuotannosta vaatteen käyttövaiheeseen ja hävittämiseen. Tilanne vaatii koko asetelman uudelleensuunnittelua ja kestävämpää kehitystä tukevaa toimintamallia sekä vaatteiden tuottajilta että kuluttajilta”, sanoo WWF:n ilmastoasiantuntija Kaarina Kolle.

Vaatemallistossa käytettävän kuidun tuottaa suomalainen Infited Fiber Company. Infinited Fiber Company on valittu vuonna 2016 WWF:n Climate Solver -verkostoon. Verkoston tavoitteena on edistää hiilidioksidipäästöjä leikkaavien ja energian saatavuutta parantavien teknologioiden kehitystä ja laajamittaista käyttöönottoa. Lisätietoa WWF:n Climate Solver -verkostosta (englanniksi): www.climatesolver.org

Nordic Fashion Week ry lahjoittaa New Normal -malliston tuotteiden myyntihinnasta 60 % WWF:n luonnonsuojelutyöhön.

Lisätietoja:

Petri Alava, toimitusjohtaja, Infinited Fiber Company, 050 1483, [email protected]

Kaarina Kolle, ilmastoasiantuntija, WWF, 050 591 3072, [email protected]

Evelyn Moradzadeh, toimitusjohtaja, Nordic Fashion Week Ry, 044 938 4452, [email protected]

www.helsinkifashionweeklive.com

Tiedote aiheesta 24.2.2017 (englanniksi): http://helsinkifashionweeklive.com/helsinki-fashion-week-launches-new-sustainable-fashion-collection-the-new-normal/