WWF:n hallintoneuvostoon valittiin ravitsemusalan huippuasiantuntija

WWF Suomen hallintoneuvostoon on valittu kuusi uutta jäsentä ja hallitukseen yksi uusi jäsen. Professori Mikael Fogelholm, kansanedustaja Anders Adlercreutz, diplomiekonomi Mona Björklund, kansanedustaja Susanna Huovinen, ympäristötieteiden opiskelija Eeva-Maija Kakko ja johtaja Anne-Maria Salonius aloittivat hallintoneuvostossa uuden toimintavuoden alkaessa heinäkuun alussa. Hallitukseen nimitettiin uutena jäsenenä kauppatieteiden maisteri Pirjo Nurmilaukas.

”Jälleen kerran saimme hallintoneuvostoon monipuolisesti median, politiikan, tiede- ja yritysmaailman edustajia sekä lisäksi WWF:n Nuorten tiimin jäsenen. Laaja sidosryhmäedustus kuvaa mielestäni WWF:n toimintakenttää ja korkeaa yhteiskunnallista arvostusta”, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.

”Haluamme entistä enemmän nostaa esiin puhtaan luonnon ja terveen ympäristön tuomia konkreettisia hyötyjä kaikille ihmisille luonnon itseisarvon korostamisen lisäksi. Professori Mikael Fogelholmin saaminen hallintoneuvostoon tuo meille lisää kaivattua osaamista tällä alueella.”

”Olen iloinen voidessani työskennellä WWF:n kanssa, koska näen, että ihmisen ja ympäristön terveys kulkevat käsi kädessä”, Mikael Fogelholm sanoo.

Opiskelija Eeva-Maija Kakolle WWF on ennestään tuttu, koska hän on ollut WWF:n kummi pitkään. Hän on myös toiminut WWF:n Nuorten tiimissä joulukuusta 2015 ja koululähettiläänä vuoden 2017 alusta.

”Olen oppinut paljon ympäristöasioista ja järjestötoiminnasta, ja toki saanut paljon hienoja kokemuksia WWF-toiminnan myötä. On hienoa päästä konkreettisesti vaikuttamaan ympäristöasioihin”, Eeva-Maija Kakko sanoo.

”On tärkeää, että hallintoneuvostossamme on myös nuorten edustaja. Teemme paljon töitä nuorten parissa ja heidän kanssaan yhdessä niin Suomessa kuin globaalisti. Nuoret ovat nykypäivänä tärkeitä vaikuttajia muun muassa sosiaalisessa mediassa, ja he pystyvät todella edistämään ympäristöasioita. Jos haluamme että työmme on vaikuttavaa, tarvitsemme nuoret ehdottomasti mukaan”, Liisa Rohweder painottaa.

WWF Suomen hallintoneuvosto kokoontuu kaksi kertaa tilikauden aikana. Kevätkokouksessaan se vahvistaa seuraavan tilikauden toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä nimittää hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenet. Syyskokouksessaan hallintoneuvosto päättää tilinpäätöksen vahvistamisesta. Hallintoneuvoston puheenjohtajana on toiminut marraskuusta 2013 lähtien presidentti Tarja Halonen. WWF:n hallintoneuvostoon kuuluu puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa sekä 24 jäsentä. Jäsenten toimikausi on kolme vuotta kerrallaan.

WWF Suomen hallitukseen kuuluu kuusi jäsentä ja puheenjohtaja, professori Jari Niemelä Helsingin yliopistosta.

Lisätiedot:
Pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi
Puh. 040 840 7461, [email protected]