Hyviä tiikeriuutisia Thaimaasta: kuusi uutta pentua havaittu kansallispuistossa

Tiikeriemo ja sen kolmospennut tallentuivat riistakameraan kansallispuistossa Thaimaassa. Niiden lisäksi riistakameroissa on kuvia myös kolmesta muusta pennusta. Mae Wongin ja Klong Lanin kansallispuistoissa tehdyt havainnot kuudesta uudesta pennusta ovat merkittäviä, sillä Thaimaan kansallispuistoissa elää tutkimusten mukaan vain 16 villiä tiikeriä.

Tiikerikolmoset tallentuivat riistakameran videolle Thaimaassa.

Tiikerien määrää kartoitettiin kansallispuistoissa marraskuusta 2016 lokakuuhun 2016 yhteensä 164:n riistakameran avulla. Osan tiikereistä havaittiin elävän alueella, johon on suunniteltu patohanketta. Uudet havainnot kasvaneesta tiikeripopulaatiosta osoittavat, että suunniteltu patohanke, sen mukanaan tuovat rakennustyöt ja infrastruktuuri vaarantavat yhden Kaakkois-Aasian tärkeimmistä tiikerien elinympäristöistä.

Hyvien tiikeriuutisten lisäksi riistakameratutkimus paljasti, että leopardien ja viidakkosusien (Cuon alpinus) määrät tutkituissa kansallispuistoissa ovat kasvaneet 9-16 prosenttia vuodesta 2014.

Viimeisen sadan vuoden aikana olemme menettäneet jopa 97 prosenttia maailman villeistä tiikereistä. Tällä hetkellä tiikereitä arvioidaan olevan noin 3890 yksilöä. Tavoitteenamme on saada tiikerien määrä kaksinkertaiseksi vuoteen 2022 mennessä.

Lue lisää: http://www.wwf.or.th/en/?uNewsID=31065