Keski-Afrikassa syntyneet gorillakaksoset täyttivät vuoden

Vuosi sitten Keski-Afrikan tasavallassa Dzanga Sanghan kansallispuistossa tapahtui jotain harvinaista – gorillaemo Malui synnytti kaksosvauvat Ingukan ja Ingandan. Kyseessä ovat ensimmäiset kaksoset koko kansallispuiston historiassa. Nyt yksivuotiaat kaksoset ovat aktiivisia, ketteriä ja terveitä.

 

Läntisille tasankogorilloille kaksosten syntyminen on hyvin harvinaista. Gorillakaksosten syntyminen ja selviytyminen yhden vuoden ikäisiksi kertoo menestyksekkäästä suojelutyöstä.

 

Gorillojen tulevaisuus on vaakalaudalla Keski-Afrikan tasavallassa, sillä niitä uhkaavat salametsästys, sairaudet ja ihmisten toiminnasta aiheutuva elinympäristöjen katoaminen.

 

WWF:n ja Keski-Afrikan tasavallan rahoittamassa suojeluohjelmassa tutkitaan lukuisia gorillaperheitä Dzanga Sanghan kansallispuistossa.

 

Työ on kestänyt jo 18 vuotta ja sitä on tehty yhteistyössä paikallisten yhteisöjen kanssa. Dzanga Sanghan alueella elää useita alkuperäisyhteisöjä kuten Bakat. Yhteisö on auttanut luonnonsuojelijoita gorillojen tutkimisessa ja tarjonnut tietoa niiden elinympäristöstä. Baka-traditioon kuuluu myös vastasyntyneiden poikasten nimeäminen. Suojeluohjelma työllistääkin runsaasti paikallisia ihmisiä.

 

Gorillat ovat erittäin uhanalaisia. Afrikan keskiosissa elää läntisiä tasankogorilloja ja ne ovat gorillojen neljästä alalajista laajimmalle levinneitä. Niiden elinalue kattaa yli 700 000 km2.

 

Läntinen tasankogorilla on gorillalajeista runsaslukuisin. Niiden määräksi on arvioitu jopa 100 000 yksilöä, mutta viimeisimpien arvioiden mukaan kanta on kutistunut rajusti. Yksilömäärää on vaikea arvioida, koska läntiset tasankogorillat asuvat tiheissä sademetsissä. Laji on erittäin uhanalainen salametsästyksen ja sademetsien nopean häviämisen vuoksi.

 

Läntisille tasankogorilloille kaksosten syntyminen on hyvin harvinaista. Gorillakaksosten syntyminen ja selviytyminen yhden vuoden ikäisiksi kertoo menestyksekkäästä suojelutyöstä.

 

Gorillojen tulevaisuus on vaakalaudalla Keski-Afrikan tasavallassa, sillä niitä uhkaavat salametsästys, sairaudet ja ihmisten toiminnasta aiheutuva elinympäristöjen katoaminen.

 

WWF:n ja Keski-Afrikan tasavallan rahoittamassa suojeluohjelmassa tutkitaan lukuisia gorillaperheitä Dzanga Sanghan kansallispuistossa.

 

Työ on kestänyt jo 18 vuotta ja sitä on tehty yhteistyössä paikallisten yhteisöjen kanssa. Dzanga Sanghan alueella elää useita alkuperäisyhteisöjä kuten Bakat. Yhteisö on auttanut luonnonsuojelijoita gorillojen tutkimisessa ja tarjonnut tietoa niiden elinympäristöstä. Baka-traditioon kuuluu myös vastasyntyneiden poikasten nimeäminen. Suojeluohjelma työllistääkin runsaasti paikallisia ihmisiä.

 

Gorillat ovat erittäin uhanalaisia. Afrikan keskiosissa elää läntisiä tasankogorilloja ja ne ovat gorillojen neljästä alalajista laajimmalle levinneitä. Niiden elinalue kattaa yli 700 000 km2.

 

Läntinen tasankogorilla on gorillalajeista runsaslukuisin. Niiden määräksi on arvioitu jopa 100 000 yksilöä, mutta viimeisimpien arvioiden mukaan kanta on kutistunut rajusti. Yksilömäärää on vaikea arvioida, koska läntiset tasankogorillat asuvat tiheissä sademetsissä. Laji on erittäin uhanalainen salametsästyksen ja sademetsien nopean häviämisen vuoksi.

Sinua saattaa kiinnostaa