Hong Kong sulkee norsunluumarkkinat vuoden 2021 loppuun mennessä

Tänään tehdyn päätöksen mukaan norsunluukaupasta tulee laitonta Hong Kongissa vuoden 2021 loppuun mennessä. Lakimuutos on suuri harppaus eteenpäin norsujen suojelutyössä, sillä Hong Kong on maailman suurin norsunluumarkkinoiden kaupunkikeskittymä.

Tuoreen lakimuutoksen myötä Hong Kongin norsunluumarkkinat suljetaan ja villieläinrikosten rangaistuksia tehostetaan. WWF on kampanjoinut Hong Kongissa norsunluukauppakiellon sekä laittomasta villieläinkaupasta annettavien rangaistusten koventamisen puolesta vuodesta 2015. Hong Kong on keskeinen reitti laittoman norsunluun kaupassa, sillä rangaistukset Hong Kongissa ovat tähän asti olleet lieviä.

”Norsunluumarkkinoiden sulkeminen ja laittomasta norsunluukaupasta aiheutuvien rangaistusten koventaminen osoittaa, että Hong Kong sitoutuu vahvasti afrikannorsujen suojelutyöhön. Tämä on merkittävä askel eteenpäin työssämme norsujen salametsästyksen ja laittoman norsunluukaupan kitkemiseksi”, WWF:n suojeluasiantuntija Tanja Pirinen sanoo.

Norsunluukaupasta tuli laitonta Kiinassa vuoden 2018 alusta alkaen. Kaiken Kiinassa tapahtuvan norsunluukaupan ollessa laitonta, Hong Kongin merkitys norsunluukaupan markkinapaikkana kasvaa. Myös tästä syystä päätös norsunluumarkkinoiden sulkemisesta on erittäin tärkeä.

”Kiina ja Hong Kong ovat näyttäneet tässä asiassa hienoa johtajuutta. Kannustamme muitakin Aasian maita, kuten Vietnamia, Kambodžaa ja Myanmaria seuraamaan Kiinan ja Hong Kongin esimerkkiä ja sulkemaan norsunluumarkkinat”, Pirinen sanoo.

Afrikannorsujen määrä on vähentynyt dramaattisesti viime vuosikymmeninä. Syksyllä 2016 julkaistun IUCN:n tutkimuksen mukaan afrikannorsuja elää Afrikan mantereella 415 000 yksilöä. Vaarana on, että norsut häviävät Afrikasta meidän elinaikanamme, jos salametsästystä ei saada kuriin.

pan>Loppu norsunluukaupalle!” “Ole mukana pysäyttämässä raaka salametsästys.” “Ryhdy WWF-kummiksi” “aHR0cHM6Ly93d2YuZmkvc2FsYW1ldHNhc3R5cz91dG1fc291cmNlPXNpdGUmdXRtX21lZGl1bT1iYW5uZXImdXRtX2NvbnRlbnQ9bm9yc3VubHV1a2F1cHBh” />