WWF Suomi varmistaa Kiinan norsunluukauppakiellon toimeenpanoa

WWF Suomi on mukana varmistamassa tammikuun alussa Kiinassa voimaantulleen norsunluukaupan kiellon toimeenpanoa. Tuemme norsunluukauppakiellon valvomista rahallisesti yhdessä monien muiden WWF-toimistojen kanssa. Tavoitteena on varmistaa, että Kiinan norsunluukaupat ja -tehtaat todella suljetaan lain mukaisesti.

”Halusimme lähteä mukaan tukemaan konkreettista työtä Kiinassa, sillä tämä on historiallisesti yksi tärkeimpiä päätöksiä norsujen suojeluun liittyen. Afrikannorsujen tulevaisuus voi riippua tästä”, sanoo WWF:n suojeluasiantuntija Tanja Pirinen.

Lain toimeenpanon valvomisen lisäksi WWF:n tehtävänä on vähentää norsunluun kysyntää Kiinassa, sekä osallistua norsunluukauppakiellosta viestintään Kiinan sisällä. Viime vuoden lopulla tehdyssä tutkimuksessa haastatelluista kiinalaisista alle puolet oli kuullut, että norsunluukaupasta tulee vuoden alussa laitonta.

”Yksi tärkeä tavoitteemme edellä mainittujen lisäksi on myös varmistaa, etteivät kiinalaiset siirry kiellon jälkeen ostamaan norsunluuta maista, joissa se on edelleen sallittua tai joissa valvonta on heikompaa. Seuraava askel on, että maiden sisäinen norsunluukauppa kielletään kaikkialla. Lisäksi laiton kauppa ja netin kautta tapahtuva myynti on saatava kuriin”, Pirinen kertoo.

Salametsästys on pienentänyt merkittävästi afrikannorsujen määrää etenkin Keski- ja Itä-Afrikasta. Jos afrikannorsuihin kohdistuvaa salametsästystä ei saada pysäytetyksi, voivat norsut kadota Afrikasta vielä elinaikanamme.

Arviolta 55 norsua salametsästetään joka päivä norsunluun takia. Afrikannorsujen määrä on vähentynyt dramaattisesti viime vuosikymmeninä. Syksyllä 2016 julkaistun IUCN:n tutkimuksen mukaan afrikannorsuja elää Afrikan mantereella 415 000 yksilöä. Vuodesta 1981 norsujen määrä on vähentynyt 1,2 miljoonalla.

Norsujen kannan koko on pienentynyt rajusti muun muassa salametsästyksen takia. Vaarana on, että norsut häviävät Afrikasta meidän elinaikanamme, jos salametsästystä ei saada kuriin. Norsuja uhkaa myös elinalueiden pieneneminen ja pirstoutuminen. Myös ihmisten ja norsujen väliset konfliktit ovat lisääntyneet, ja norsuja tapetaan niiden seurauksena.

Lisätietoja:

WWF:n ja TRAFFICin raportti “Demand under ban: China ivory consumption research 2017”

 

pan>Loppu norsunluukaupalle!” “Ole mukana pysäyttämässä raaka salametsästys.” “Ryhdy WWF-kummiksi” “aHR0cHM6Ly93d2YuZmkvc2FsYW1ldHNhc3R5cz91dG1fc291cmNlPXNpdGUmdXRtX21lZGl1bT1iYW5uZXImdXRtX2NvbnRlbnQ9bm9yc3VubHV1a2F1cHBh” />