WWF:n Norppalive on nyt auki

Saimaannorppien löhöilyä voi jälleen seurata suorassa lähetyksessä, kun WWF avasi Norppaliven tänään. Kahtena viime keväänä Norppaliveä ja julkkisnorppa Pullervon köllöttelyä on katsottu yli viisi miljoonaa kertaa. Tänä vuonna Norppalive on osa WWF:n laajempaa livekamerasivustoa, WWF:n Luontoliveä.

Norppaliven kamera on asennettu samaan paikkaan kuin aiempina vuosina. Pullervosta on tehty jo havainto lähialueelta, joten Norppaliven kolmas tuotantokausi käynnistyy jännittävissä tunnelmissa. Norpat nousevat rantakiville vaihtamaan karvansa nyt, kun viimeisetkin jäät ovat lähteneet Saimaalta.

”Saimaannorpat ovat melko paikkauskollisia, joten toivomme ja uskomme Pullervon nousevan tänäkin keväänä kameran eteen. Erittäin uhanalaisten saimaannorppien liikkeitä ei voi kuitenkaan ennustaa täydellä varmuudella. Niinpä emme voi taata tai vaatia, että se tai joku sen lajitoveri ilmestyy kameran eteen välittömästi”, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze sanoo.

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Live Eyen, Pukki Visualsin ja Franticin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ELY-keskusta yhteistyöstä.

Norppalive on osa laajempaa livekamerasivustoa

WWF aloitti huhtikuussa Norppaliven suursuosion innoittamana myös muita livelähetyksiä luonnosta. WWF:n Luontolive -sivuilla voi seurata nyt paitsi saimaannorppia myös metsäpeuroja ja liito-oravaa. Lisäksi osoitteessa luontolive.wwf.fi voi kuunnella luonnon ääniä suorassa lähetyksessä.

”Kaikkien Luontoliven eri kamera- ja äänihankkeiden tavoitteena on levittää tietoa harvinaisista eläinlajeista ja niiden kohtaamista uhkista sekä innostaa ihmisiä osallistumaan luonnon suojeluun”, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen sanoo.

Norppalive ja muut livelähetykset ovat seurattavissa osoitteessa http://luontolive.wwf.fi/

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Joonas Fritze, viestinnän asiantuntija, 040 840 8500, [email protected]