Uutuus WWF:n Luontolivessä: kuvaa ja jaa omat luontohetkesi applikaatiolla

WWF:n suosittu Luontolive on saatavilla nyt myös applikaationa. WWF:n ja suomalaisen startup-yritys BCasterin julkaiseman Luontolive-applikaation avulla jokainen voi seurata livekameroita entistä kätevämmin puhelimen välityksellä. Lisäksi se tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden itse kuvata ja jakaa omat upeat luontokokemuksensa.

”WWF:n Luontoliven keskeisimpiä tavoitteita on tuoda luonto ihmisten lähelle, ja mikä olisikaan lähempänä nykyihmistä kuin käytännössä jokaisen taskusta löytyvä älypuhelin”, WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen sanoo.

”Uusi applikaatio tekee Luontolivestä entistä sosiaalisemman ja mahdollistaa myös käyttäjien osallistumisen. Kannustammekin nyt ihmisiä menemään puistoon, metsään tai meren rantaan kuvaamaan omia luontokokemuksiaan ja jakamaan niitä applikaation avulla”, Hyvärinen sanoo.

Käyttäjät pääsevät selaamaan muiden taltioimia luontokuvia ja -videoita applikaation karttanäkymässä. Ihmiset voivat siis seurata helposti, milloin ja minkälaista luontosisältöä on kuvattu esimerkiksi heidän omassa lähimetsässään tai mökkipaikkakunnallaan. Luontolive-applikaatio on tehty BCasterin kehittämälle uudenlaiselle tekoälyyn pohjautuvalle media-alustalle, joka tallentaa sisällön ajan ja paikan suhteen.

”Teknologia mahdollistaa luonnon tuomisen jokaisen älypuhelimeen, ja samalla aktivoi ihmiset ajattelemaan ja kuvaamaan luontoa jokapäiväisten askareittensa ohessa. BCasterin kehittämän moottorin avulla applikaation käyttäjät voivat jakaa luontokokemuksiaan ja -elämyksiään sekä seurata, miten luonto missäkin päin maailmaa voi”, kommentoi BCasterin toimitusjohtaja Janne Neuvonen.

”BCaster jakaa WWF:n kanssa samoja kestävän kehityksen arvoja. Siksi yhteistyö on luontaista ja tukee molempien brändien yhteisiä tavoitteita”, jatkaa Neuvonen.

Suomalaista luontoa suorana

WWF avasi Luontolive-sivuston huhtikuun puolivälissä. Livekameroissa seurataan tällä hetkellä liito-oravaa ja metsäpeuraa. Vähintään yksi kamera on toiminnassa ympäri vuoden.

WWF sai innoituksen uuden livekamerasivuston toteutukseen Norppaliven suursuosiosta. Saimaannorppien – etenkin julkkisnorppa Pullervon – köllöttelyä katsottiin kahden viime kevään aikana yhteensä yli 5 miljoonaa kertaa.

Kaikkien WWF:n Luontoliven eri kamera- ja äänihankkeiden tavoitteena on levittää tietoa harvinaisista eläinlajeista ja niiden kohtaamista uhkista sekä innostaa ihmisiä osallistumaan luonnon suojeluun.

WWF:n Luontolive -applikaatio on ladattavissa iOS- ja Google Play -sovelluskaupoissa ilmaiseksi.

Lisätietoja:

WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen, 040 570 7963, [email protected]

BCasterin toimitusjohtaja Janne Neuvonen, 040 019 4948, [email protected]