WWF:n Norppalive päättyi – nyt kannattaa kanavasurffailla

Suursuosioon noussut WWF:n Norppalive on päättynyt. Suoraa lähetystä katseltiin tänä keväänä yli miljoona kertaa. WWF:n muut livekamerat jatkavat yhä: tavoitteena on, että osoitteessa luontolive.wwf.fi on toiminnassa vähintään yksi kamera ympäri vuoden.

”Saimaannorpat köllöttelivät kameran edessä tiiviisti reilun viikon ajan, jonka jälkeen niitä ei juuri näkynyt. Siitä huolimatta Norppaliven kolmas tuotantokausi oli onnistunut”, WWF:n tiedottaja Joonas Fritze sanoo.

”Pullervo teki paluun livelähetykseen, ja parhaimmillaan kuvissa nähtiin yhtäaikaisesti kolme norppaa. Tavoitteenamme oli nostaa tietoisuutta erittäin uhanalaisesta saimaannorpasta ja uskomme onnistuneemme siinä”, Fritze sanoo.

WWF toteutti Norppaliven yhteistyössä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Live Eyen, Pukki Visualsin ja Franticin kanssa.

”Toteutamme Norppaliven jälleen ensi keväänä. Siihen asti meidän on autettava yhdessä Pullervoa ja sen erittäin uhanalaisia lajitovereita. Ilmastonmuutoksen vastaisiin talkoisiin tarvitsemme kaikkien panosta. Saimaalla asuvat ja mökkeilevät puolestaan voivat tehdä arvokkaan teon ja jättää verkot ja muut norpille vaaralliset kalanpyydykset kuivumaan”, WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder sanoo.

Norppalive oli tänä vuonna osa laajempaa livekamerasivustoa, WWF:n huhtikuussa avaamaa Luontoliveä. Tällä hetkellä suorassa lähetyksessä voi seurata liito-oravan ja metsäpeurojen elämää, ja kalasääskikamera aukeaa heinäkuussa.

”Kanavasurffailu kannattaa, sillä metsäpeurakamerassa on jo nähty viikon ikäinen vasa ja liito-oravan poikasia odotetaan kuviin minä päivänä hyvänsä. Kalasääskipoikueen elämän seuraaminen on puolestaan varmasti viihdyttävää, sillä vauhtia riittää takuulla”, Rohweder kannustaa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

viestinnän asiantuntija Joonas Fritze, 040 840 8500, [email protected]