WWF:n vilkas talkookesä alkaa luonnonkauniista Helsingin Vallisaaresta – luvassa arvokkaiden perinneympäristöjen kunnostusta ja muoviroskan siivoamista

WWF ja Metsähallituksen luontopalvelut järjestävät 14.-17.6. Helsingin Vallisaaressa talkooleirin. Leirillä kunnostetaan monelle uhanalaiselle lajille todella tärkeitä perinneympäristöjä ja siivotaan meren tuomaa roskaa.

Vallisaari tarjoaa kävijöilleen mahtavan luontoelämyksen vain lyhyen laivamatkan päässä Helsingin keskustasta. Kansainvälistäkin huomiota saaneen saaren luonto todella kaunis ja uskomattoman monimuotoinen. Kohteena Vallisaari avautui yleisölle matkailua varten vuonna 2016.

WWF:n ja Metsähallituksen luontopalveluiden talkooleiri järjestetään Vallisaaressa 14.-17.6. Paikalla on yhteensä hieman yli 20 leiriläistä. Talkooleiri järjestetään saaressa seitsemättä kertaa.

”Tänä vuonna talkoissa kunnostetaan saaren arvokkaita perinneympäristöjä esimerkiksi raivaamalla pieniä ketoalueita. Lisäksi kerätään meren tuomaa roskaa ja torjutaan haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltavan kurtturuusun esiintymiä.”, WWF Suomen suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää kertoo.

Saaren lajikirjo on todella kattava – alueella viihtyvät satojen perhoslajien lisäksi esimerkiksi linnut, lepakot ja monet harvinaiset kasvit. Juuri perinnemaisemat ovat monelle harvinaiselle lajille äärimmäisen tärkeitä elinympäristöjä. Vallisaaren alueella on tavattu yli 70 uhanalaista, silmälläpidettävää tai luontodirektiivin lajia.

”Vallisaaren ketoalueiden arvokkaita lajeja ovat esimerkiksi saniaisiin kuuluva ketonoidanlukko ja yöperhoslajistomme kohokkipikkumittari. Lisäksi kedot ovat esimerkiksi ketonelikoiden ja kaunokkien elinympäristöä.”, Metsähallituksen suojelubiologi Hanna-Leena Keskinen kuvailee.

WWF järjestää kesällä 2018 yhteensä kuusi talkooleiriä erilaisissa luonnoltaan vaikuttavissa ympäristöissä. Tässä listaus WWF:n talkooleireistä.

14.-17.6. Helsinki, Vallisaari
30.6.-7.7. Kolin kansallispuisto
14.-21.7. Perämeren kansallispuisto
28.7.-4.8. Turponsaari, Pihlajavesi
11.-18.8. Kiskonjoki, Perniö
25.8.-1.9. Isokari, Selkämeren kansallispuisto

Lisätietoja

Annukka Valkeapää, WWF Suomi
Suojeluasiantuntija
040-551 5601
[email protected]

Hanna-Leena Keskinen, Metsähallitus
Suojelubiologi
040-772 3831
[email protected]