WWF:n Luontolivessä käännetään katseet pinnan alle – taimenet tähdittävät uutta livekameraa

Taimenten, ja mahdollisesti myös muiden virtavesissämme viihtyvien lajien, elämää voi seurata nyt suorassa lähetyksessä WWF:n Luontolivessä. Livekamera sijaitsee koskessa, jonne WWF on kunnostanut taimenelle sopivia kutupaikkoja ja elinympäristöä yhdessä K-ryhmän kanssa.

Taimen on hyvin paljon lohta muistuttava kala, jonka ulkonäkö ja koko voivat vaihdella paljonkin elinpaikasta riippuen. Taimen on uhanalainen, koska jokien patoaminen, vesien pilaantuminen ja liiallinen kalastus ovat karsineet kantoja jo vuosikymmenten ajan.

Taimenen, ja monien muiden Suomen uhanalaisten vaelluskalojen, auttaminen on yksinkertaista, mutta siihen tarvitaan riittävästi tahtoa ja käsipareja. WWF haluaa Luontoliven avulla herätellä ihmisiä toimimaan.

”Uskon, että tarjoamamme hyvälaatuinen vedenalaiskuva herättää ihmisiä pohtimaan taimenta uudenlaisesta näkökulmasta. Kyseessähän ei ole perinteisessä mielessä pörröisen suloinen eläinlaji, mutta taimen on mielestäni yksi Suomen upeimmista kaloista – ja kiistatta yksi uhanalaisimmista. Toivon ihmisten innostuvan, oppivan ja viihtyvän livelähetyksen parissa”, WWF:n virtavesiasiantuntija Manu Vihtonen sanoo.

Livelähetyksestä innostuneet voivat ilmoittautua mukaan talkoisiin taimenen ja muiden uhanalaisten vaelluskalojen pelastamiseksi osoitteessa kesko.fi/kalapolut. WWF:n ja K-ryhmän järjestämissä K-kalapolut-talkoissa on avattu reilun vuoden aikana 12 kutuestettä ja tehty 144 taimenelle sopivaa kutupaikkaa.

Taimenkamera on osa WWF:n Luontoliveä

Taimenkamera on osa WWF:n laajempaa Luontolive-palvelua, jossa voi katsoa suoria lähetyksiä suomalaisesta luonnosta. Tällä hetkellä osoitteessa luontolive.wwf.fi tai ilmaisessa Luontolive-applikaatiossa voi seurata taimenten lisäksi ahman ja metsäpeurojen elämää. WWF avasi Luontolive-palvelun huhtikuun puolivälissä.

Luontoliven teknisestä toteutuksesta vastaavat Live Eye, Pukki Visuals, BCaster, Frantic ja Longitudi.

WWF:n Luontoliven taimenkamera osoitteessa luontolive.wwf.fi

Lisätietoja:

virtavesiasiantuntija Manu Vihtonen, 040 505 0620, [email protected]
viestinnän asiantuntija Joonas Fritze, 040 840 8500, [email protected] (kuva- ja videopyynnöt)

Luontolive on saatavilla nyt myös sovelluksena. WWF:n ja suomalaisen startup-yritys BCasterin julkaiseman Luontolive-applikaation avulla jokainen voi seurata livekameroita entistä kätevämmin puhelimen välityksellä. Lisäksi se tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden itse kuvata ja jakaa omat upeat luontokokemuksensa. Ilmainen WWF Luontolive -applikaatio ladattavissa sovelluskaupoista.