Merkittävä ympäristötunnustus täyttää 20 vuotta – 20 000 euron Panda-palkinto nyt haettavana

Yksi Suomen suurimmista ympäristötunnustuksista on jälleen haettavana, kun WWF jakaa 20 000 euron suuruisen Panda-palkintonsa. Erillisestä Anderssonin rahastosta jaettava palkinto täyttää tänä vuonna 20 vuotta. 

Palkinnolla edistetään ja palkitaan aktiivisia luonnon- ja ympäristönsuojeluhankkeita. Panda-palkinto jaetaan nyt 20. kertaa. Palkinto syntyi Anderssonin säätiön perustajan Heidi Anderssonin ideasta.

”Anderssonin ajatuksena oli, että ei palkita elämäntyöstä, vaan konkreettisesta tekemisestä ympäristön ja luonnon suojelemiseksi”, sanoo WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen. Suojelujohtaja Luukkosen mukaan vastaavanlaista toista palkintoa ei Suomessa ole.

Panda-palkinto on myönnetty aiempina vuosina muun muassa virtavesien kunnostamiseen ja vaelluskalojen kutupaikkojen ennallistamiseen, merikotkan ja saimaannorpan tutkimukseen, vihreän sähkön edistämiseen, susien salakaatojen vastustamiseen ja kalasääsken suojeluun.

Viime vuonna Panda-palkinto jaettiin kahdelle toimijalle: Biologian ja maantieteen opettajien liitolle työstä vastuullisen ruoan kulutuksen edistämiseksi ja Paimion seudun ympäristöyhdistykselle arvokkaiden perinnemaisemien hoitamiseksi.

Paimion seudun ympäristöyhdistys on ylläpitänyt erittäin arvokasta perinneympäristöä Paimionjokilaaksossa jo vuodesta 1993. Ekologisesti kestävät ruokavalinnat puolestaan on varsin ajankohtainen aihe sekä luonnon monimuotoisuuden suojelun että ilmastonmuutoksen hillinnän näkökulmasta.

Suojelujohtaja Jari Luukkonen kannustaa eri tahoja hakemaan palkintoa rohkeasti. Hän muistuttaa, että hakijana voi olla kuka tahansa henkilö tai mikä tahansa organisaatio.

”Palkinnon voi käyttää erilaisiin tarkoituksiin – vaikkapa kaluston ja varusteiden hankkimiseen, matkakustannuksiin tai työvoiman palkkaamiseen. Tärkeintä on, että raha käytetään konkreettisiin luonnon- tai ympäristönsuojeluhankkeisiin joko Suomessa tai ulkomailla”, Luukkonen selventää.

Palkinnon voi saada suunniteltu tai käynnissä oleva hanke. Haku on avoinna 5.4.2019 kello 16.00 saakka. Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää osoitteeseen [email protected] tai WWF/Panda-palkinto, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki. Panda-palkinnon saaja julkistetaan kesäkuussa.

Lisätietoja:

Jari Luukkonen, suojelujohtaja, WWF Suomi, 040 585 0020 tai [email protected]
wwf.fi/pandapalkinto