Uusi videokampanja antaa äänen ihmisille, jotka elävät sovussa suurpetojen kanssa

Kymmenet eurooppalaiset jakavat tänään käynnistyneessä kampanjassa kokemuksiaan suurpedoista. Videot osoittavat, kuinka ihmiset eri maista ovat löytäneet tapoja elää rinnakkain karhujen, susien, ilvesten ja ahmojen kanssa.

Virallisten arvioiden mukaan Euroopassa elää tällä hetkellä noin 17 000 sutta, 17 000 karhua, 9 000 ilvettä ja 1 250 ahmaa. Koska ihmiset ja suurpedot elävät monella alueella rinnakkain, konflikteja saattaa syntyä. Tänään käynnistynyt Euroopan laajuinen videokampanja antaa äänen ihmisille, jotka ovat löytäneet tapoja parantaa rinnakkaiseloa.

”Ihmisten ja suurpetojen välinen rinnakkaiselo on mahdollista, jos ihmiset ovat valmiita oppimaan toisiltaan ja heiltä löytyy halua yrittää sopeutua tilanteeseen”, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

Videoilla esiintyy esimerkiksi karjankasvattajia ja lammaspaimenia, jotka ovat löytäneet tapoja suojella eläimiään. Lisäksi videoilla pääsevät ääneen matkailuyrittäjät ja tavalliset maaseudun asukkaat, jotka hyväksyvät suurpetojen läsnäolon.

”Suurpetojen kanssa elävien paikallisyhteisöjen tilanteet ja reaktiot ovat hyvin erilaisia ​​eri puolilla Eurooppaa. Toivomme, että videot inspiroivat ihmisiä etsimään toimivia ratkaisuja paikallisiin haasteisiin”, Tolvanen sanoo.

Videot on kuvattu Suomessa, Norjassa, Saksassa, Ranskassa, Slovakiassa, Italiassa, Espanjassa, Portugalissa, Puolassa, Itävallassa, Romaniassa ja Unkarissa.

Lisätietoja:

ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen, 0400 168 939, [email protected]

Videokampanja on osa LIFE EuroLargeCarnivores -hanketta, jota EU rahoittaa. Hankkeen tavoite on tarjota kaikille sidosryhmille alusta keskustella ja jakaa kokemuksia suurpetojen ja ihmisten yhteiselosta.

Kaikki videot.

Sinua saattaa kiinnostaa