Valot sammuivat ympäri maailmaa – miljoonat ihmiset puolustivat yhteistä planeettaa WWF:n Earth Hourissa

Maailman suurinta ilmastotapahtumaa, WWF:n Earth Houria vietettiin ennätyksellisesti 190 maassa ja maantieteellisellä alueella. Suomessa valot sammuivat ilmaston puolesta kaikissa suurissa kaupungeissa.

Tämän vuoden WWF:n Earth Houriin osallistui ennätykselliset 190 maata ja maantieteellistä aluetta. Valot sammuivat symbolisena eleenä ilmaston puolesta lukuisista tunnetuista maamerkeistä, kuten Sydneyn oopperatalosta, Brandenburgin portista Berliinissä, Colosseumista Roomassa, Ateenan Akropoliilta, Eiffel-tornista Pariisissa ja Victoria Harbourista Hong Kongissa. Tällä kertaa valojen sammutusta seurattiin useissa maissa etänä, kun Earth Houria striimattiin verkkoon muun muassa Australiassa ja Hong Kongissa.

Earth Houriin liittyvät sosiaalisen median päivitykset tavoittivat jopa 3,1 miljardia ihmistä. Earth Hourin hashtagit trendasivat 37 maassa.

”Miljoonat ihmiset näyttivät, millainen voima yhtenäisyydellä on näinä poikkeuksellisina aikoina. Yhdessä voimme vaikuttaa niin ihmiskunnan kuin yhteisen planeettamme tulevaisuuteen ja hyvinvointiin”, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.

Suomessa Earth Houriin osallistuttiin kaikissa suurissa kaupungeissa ja kymmenissä kunnissa. Valot sammuivat muun muassa Helsingissä päärautatieaseman kivimiesten lyhdyistä, Yleisradion linkkitornista, Presidentinlinnasta ja Tuomiokirkosta, Lahdessa Sibeliustalosta, Turussa Aurajoen rannalta sekä Tampereella Särkänniemestä.

WWF:n Earth Hour -kartalle ilmoittautui yli 170 suomalaista yritystä, kaupunkia, yhteisöä ja organisaatiota. Tapahtumia järjestettiin tällä kertaa somen ja verkon välityksellä. Esimerkiksi Hämeenlinnassa Ilmaston viikko -tapahtuma siirtyi someen ja huipentui yhteiseen livestriimiin Earth Hour -tunnin ajan. Monet koulut kannustivat oppilaita ja heidän perheitään osallistumaan tapahtumaan kotona.

”Suomalaiset osoittivat Earth Hourissa, miten tärkeää ilmastonmuutoksen torjunta ja luonnonsuojelu meille on. Meidän on jatkettava pitkäjänteistä työtä ilmaston ja luonnon hyväksi”, Rohweder sanoo.

Earth Hour lyhyesti

– WWF:n Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Vuonna 2008 tapahtuma laajeni maailmanlaajuiseksi.
– Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009. Vuonna 2019 Earth Houriin osallistui ennätysmäärä suomalaisia, jopa noin 1,7 miljoonaa (Kantar TNS).
– Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston ja luonnon puolesta sammuttamalla turhat valot. WWF:n Earth Hour ei ole sähkön- eikä energiansäästötempaus, vaan tapahtuman tarkoitus on innostaa ihmisiä ilmastoystävälliseen elämään ja viestiä päättäjille, että ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden suojeleminen edellyttävät ripeitä toimia.

Päivitetty 29.3.2020 kello 17.32: Päivitetty tarkka osallistujamaiden määrä sekä sosiaalisen median luvut.

Lisätietoja

Viestinnän asiantuntija
Silja Annila

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.

Tilaa uutiskirje

Pysy kartalla luonnonsuojelun kuulumisista - tilaa WWF Suomen uutiskirje

WWF:n uutiskirjeen avulla pysyt kartalla luonnonsuojelun tuoreimmista kuulumisista. Uutiskirje kolahtaa sähköpostiluukkuusi kerran kuukaudessa.