Vuoden 2020 Panda-palkinto on haettavana

Ilmianna oma tai jokin tietämäsi luonto- tai ympäristöteko, sillä se voi hyvin olla vuoden 2020 Panda-palkinnon saaja! WWF Suomi jakaa vuosittain 20 000 euron suuruisen palkinnon, jolla edistetään ja palkitaan hienoja luonnon- ja ympäristönsuojeluhankkeita. Palkinto jaetaan erillisestä Anderssonin rahastosta.

WWF:n myöntämä Panda-palkinto jaetaan nyt 21. kerran. Palkinto on paitsi perinteikäs tunnustuspalkinto, myös rahallisesti suurimpia ympäristöpalkintoja Suomessa.

Matkan varrelle on mahtunut monenlaisia voittajia. Palkinto on myönnetty esimerkiksi eri lajien, kuten saimaannorpan ja merikotkan tutkimukseen. Palkinnon ovat saaneet myös hankkeet, joilla on esimerkiksi hoidettu virtavesiä, edistetty vastuullista ruokaa koskevaa tietämystä kouluissa, kunnostettu perinnemaisemia ja tehostettu susien suojelua.

Viime vuonna palkinnon sai toistamiseen Sääksisäätiö, joka toiminnallaan tukee sääksien ja muiden petolintujen suojelua ja tutkimusta. Se myös tiedottaa petolintujen elintavoista sekä kouluttaa esimerkiksi petolintuharrastajia. Sääksisäätiön toiminnanjohtaja Juhani Koivu kertoi palkinnon auttavan säätiön toiminnan laajentamisessa koskemaan kaikkia petolintuja.

Palkintorahan voikin käyttää moneen eri tarkoitukseen, esimerkiksi varusteiden hankintaan, matkakustannuksiin tai työntekijöiden palkkaamiseen.

Palkinto syntyi Anderssonin säätiön perustajan Heidi Anderssonin ideasta jakaa palkinto konkreettisesta tekemisestä ympäristön ja luonnon suojelemiseksi. Palkintoa voi hakea henkilö tai organisaatio, ja palkinnon voi saada niin suunniteltu kuin jo käynnissä oleva hankekin.

Panda-palkinnon hakuaika on 13.4.2020 klo 16.00 asti. Vapaamuotoiset hakemukset toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen [email protected] (sähköpostin otsikkoon Panda-palkinto 2020) tai postitse osoitteeseen WWF, Panda-palkinto, Lintulahdenkatu 10, 00500 Helsinki.

Lisätiedot

Suojelujohtaja
Jari Luukkonen