WWF:n hallintoneuvostoon ja hallitukseen lisää tieteen ja vapaaehtoistyön edustajia

WWF Suomen hallintoneuvostoon ja hallitukseen on kumpaankin valittu kaksi uutta jäsentä. Syken pääjohtaja Lea Kauppi ja professori Toni Laaksonen aloittavat hallituksessa uuden toimintavuoden alkaessa heinäkuun alussa. Hallintoneuvostoon nimitettiin uutena jäsenenä tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen ja WWF Nuorten edustajana opiskelija Salla-Mari Kivijärvi.

 

Hallitukseen valittu Toni Laaksonen on myös hallintoneuvoston jäsen ja Lea Kauppi WWF:n oli hallintoneuvoston varapuheenjohtaja. Kaupin tilalle hallintoneuvoston varapuheenjohtajaksi nimitettiin asianajotoimisto Dittmar & Indreniuksen senior partner Jan Ollila.

WWF:n hallintoneuvostoon uutena valittu Liisa Tyrväinen on Luken tutkimusprofessori, aihealueenaan luonnon terveys- ja hyvinvointihyödyt, luonnon virkistyskäyttö ja luontomatkailu.

”Koronakriisi opetti meille entistä vakuuttavammin, miten ihmisten terveys ja luonto ovat erottamattomasti kytköksissä toisiinsa. Myös professori Tyrväinen on omissa tutkimuksissaan saanut tuloksia monista luonnossa oleskelun hyvää tekevistä terveysvaikutuksista. Tämä on aihealue, johon WWF haluaa jatkossa paneutua entistä syvällisemmin”, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.

”Saimme joukkoomme myös lisää WWF:n vapaaehtoistyön tekijöitä eli WWF:n Nuorten ryhmässä toimivan Salla-Mari Kivijärven. Vapaaehtoistemme työ ja palaute WWF:n toiminnasta on meille äärettömän arvokasta”, sanoo Liisa Rohweder.

WWF Nuoret on ryhmä vapaaehtoisia, jotka ideoivat, suunnittelevat ja toteuttavat WWF:n kanssa kestävään ruuankulutukseen liittyviä projekteja sekä ovat mukana järjestämässä kampanjoita ja tapahtumia. Nuorten toiminta on laajentunut Helsingistä Tampereelle ja Turkuun.

Salla-Mari Kivijärvi on nuorten ääni

”Nuoret ovat ympäristöasioissa hyvin idearikkaita ja aktiivisia. Odotan innolla pääseväni toimimaan nuorten äänenä WWF hallintoneuvostossa sekä mukaan vaikuttamaan WWF:n suuriin linjoihin.” sanoo Salla-Mari Kivijärvi. Kivijärvi opiskelee Vaasan yliopistossa hallintotieteitä, ja on erityisen kiinnostunut aluepolitiikasta ja ympäristöasioista.

Paljon vapaaehtoistyön kokemusta on myös WWF:n hallituksessa aloittavalla Toni Laaksosella. Turun yliopistossa ekologian professorina työskentelevä Laaksonen toimi puheenjohtajana WWF:n pitkäaikaisessa, vapaaehtoisista koostuvassa merikotkatyöryhmässä, jonka uutteran työn tulosta on paljolti merikotkan säilyminen Suomen linnustossa.

”Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja yhteiselomme edistäminen luonnonvaraisten lajien kanssa ovat lähellä sydäntäni. On hienoa tehdä edelleen tätä työtä WWF:n kanssa”, Toni Laaksonen kommentoi.

WWF Suomen hallintoneuvosto kokoontuu kaksi kertaa tilikauden aikana. Kevätkokouksessaan se vahvistaa seuraavan tilikauden toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä nimittää hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenet. Syyskokouksessaan hallintoneuvosto vahvistaa tilinpäätöksen. Hallintoneuvoston puheenjohtajana toimii kansanedustaja Eva Biaudet. WWF:n hallintoneuvostoon kuuluu puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa sekä 25 jäsentä. Jäsenten toimikausi on kolme vuotta kerrallaan.

WWF Suomen hallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä ja puheenjohtaja, professori Jari Niemelä Helsingin yliopistosta. Ministeri Pertti Salolainen on WWF:n kunniapuheenjohtaja. WWF:n suojelija on Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kaikki WWF Suomen hallituksen ja hallintoneuvoston jäsenet 1.7.2020 alkaen näet täältä.

Pääsihteeri
Liisa Rohweder