1,4 miljoonaa suomalaista osallistui WWF:n Earth Houriin

Earth Hour -perinne jatkui jälleen tänä vuonna lukuisissa suomalaiskodeissa, selviää Kantar TNS:n tekemästä kyselystä. Maailmanlaajuisesti Earth Hour rikkoi ennätyksiä.

WWF Suomen Kantar TNS:llä teettämän kyselytutkimuksen mukaan noin 30 prosenttia vastaajista osallistui lauantaina 27. maaliskuuta vietettyyn Earth Houriin. Tulos vastaa noin 1,4 miljoonaa suomalaista.

”On mahtavaa, että näin moni suomalainen osoitti Earth Houriin osallistumalla, miten tärkeää ilmastonmuutoksen torjunta ja luonnonsuojelu meille on. Päättäjien on nyt kuultava ihmisten viesti ja toimittava ilmaston ja luonnon hyväksi”, WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder sanoo.

WWF:n Earth Hourissa miljoonat ihmiset ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunniksi symbolisena eleenä ilmaston puolesta. Suomessa Earth Houriin osallistuttiin kaikissa suurissa kaupungeissa ja kymmenissä kunnissa. Valot sammuivat muun muassa Helsingissä päärautatieaseman kivimiesten lyhdyistä, Presidentinlinnasta ja Tuomiokirkosta, Lahdessa Sibeliustalosta, Jyväskylässä Ylistön sillalta sekä Tampereella Näsinneulasta.

Tänä vuonna WWF keräsi Earth Hourin kunniaksi suomalaisilta lupauksia planeetalle. Valittavina oli esimerkiksi kulutustottumusten muuttamiseen, äänestyspäätöksen pohdintaan ja omien ajatusmallien ja arkisten toimintatapojen tarkasteluun liittyviä vaihtoehtoja.

Yhteensä 2616 suomalaista teki lupauksen planeetalle. WWF toimitti lupaukset ympäristöministeri Krista Mikkoselle. Erityisen paljon ministeriä ilahdutti, miten moni ilmoitti äänestävänsä tulevissa kuntavaaleissa ehdokasta, joka lupaa tehdä luonnon ja ilmaston kannalta hyviä päätöksiä.

”Monessa lupauksessa halutaan kannustaa päättäjiä tekemään hyviä ratkaisuja, mikä on todella tärkeää. Päättäjien on huolehdittava siitä, että esimerkiksi ilmastotoimet huomioidaan kunnissa”, Mikkonen toteaa.

Maailmalla Earth Hour rikkoi ennätyksiä

Tänä vuonna Earth Houria vietettiin ennätyksellisesti 192 maassa ja maantieteellisellä alueella. Valot sammuivat lukuisista tunnetuista maamerkeistä, kuten Sydneyn oopperatalosta, Brandenburgin portista Berliinissä, Victoria Harbourista Hong Kongissa ja Eiffel-tornista Pariisissa.

Sosiaalisessa mediassa tapahtuma sai aikaan enemmän liikehdintää kuin koskaan aiemmin. Tapahtumaan liittyvät sosiaalisen median päivitykset saavuttivat jopa 6,7 miljardia näyttökertaa, kun viime vuonna näyttökertoja kertyi 3,1 miljardia. Earth Hourin hashtagit trendasivat Twitterissä tai Google-hauissa 42 maassa.

Kuvia median käyttöön Earth Hourin vietosta Suomessa.

Kooste Earth Houriin tehdyistä lupauksista.

Tutkimus toteutettiin Kantar TNS:n internetpaneelissa GallupForumissa 28.3.–29.3.2021. Tutkimukseen vastasi 1045 henkilöä. Aineisto edustaa Manner-Suomen 15–79-vuotiasta väestöä.

Haastattelupyynnöt

Viestinnän asiantuntija
Silja Annila