Ilmoittaudu Ostatko hiilineutraalia? Viherväittämien käyttö markkinoinnissa -seminaariin

Ilmoittaudu mukaan WWF Suomen Ostatko hiilineutraalia? Viherväittämien käyttö markkinoinnissa -seminaariin ti 14.6. klo 13–15.

Kuluttajat ovat kiinnostuneita hiilineutraaleista hyödykkeistä ja yritykset ovat kiinnostuneita kehittämään toimintansa hiilineutraaliutta. Mutta voiko kuluttaja luottaa hyödykkeiden markkinoinnissa käytettyihin hiilineutraaliusväittämiin? Miten yritykset perustelevat väittämiään ja mikä on kompensaation rooli hiilineutraalisuudessa? Ovatko kuluttajaviranomaiset tilanteen tasalla?

WWF Suomi keräsi ja analysoi tuotteiden ja palveluiden markkinoinnissa käytettyjä hiilineutraaliusväittämiä syksyn 2021 ja helmikuun 2022 välillä. Selvityksen laatinut Helka Julkunen esittelee tuloksia ja suosituksia Ostatko hiilineutraalia? Viherväittämien käyttö markkinoinnissa -seminaarissa tiistaina 14.6. klo 13–15.

Seminaarin ohjelma

Tervetulotoivotus, Jari Luukkonen, suojelujohtaja, WWF

Avauspuheenvuoro , työministeri Tuula Haatainen

WWF:n selvitys hiilineutraaliusväittämistä markkinoilla, suojeluasiantuntija Helka Julkunen, WWF

Postin polku vähähiilisyyteen, Anna Heino, ilmasto- ja ympäristöjohtaja, Posti Group Oyj

Tutkimustuloksia ympäristöväittämistä Suomen markkinoilla, Tero Heinonen, tutkija SYKE

Paneelikeskustelu: Kuinka väittämät syntyvät, näkyvät ja kuinka niitä valvotaan?

  • Paula Pessi, viestintäpäällikkö, Kuluttajaliitto
  • Satu Wideen, lakimies, KKV
  • Riku Vassinen, toimitusjohtaja Hasan & Partners

Lopetussanat, ilmastovastaava Bernt Nordman, WWF

Ilmoittautuminen

Seminaari järjestetään Helsingissä Meeting Park Kluuvissa osoitteessa Kluuvikatu 7, ja se toteutetaan hybridimuodossa. Tilaisuuteen mahtuu paikan päälle rajattu määrä vieraita, jonka lisäksi seminaariin on mahdollista osallistua etäyhteyksillä. Ilmoittaudu ajoissa varmistaaksesi paikkasi fyysisestä tapahtumasta. Etäseminaariin voi ilmoittautua 14.6. klo 11.00 asti. Seminaari tallennetaan, ja linkki tallenteeseen lähetetään osallistujille tilaisuuden jälkeen.

Matkalla kokoustilaan on muutama porras, otathan meihin yhteyttä, jos tarvitset esteettömän reitin.

Lisätiedot ja kyselyt: Helka Julkunen, [email protected]

Tervetuloa!