© gstockstudio / Shutterstock

Kuinka viettää Lihatonta lokakuuta töissä

Lihaton lokakuu on loistava tapa aloittaa luonnonsuojelu suupala kerrallaan. Kestämätön ruoantuotanto on yksi suurimmista syistä luonnon köyhtymiseen. Lihantuotanto vie paljon pinta-alaa ja siitä syntyy suuria määriä ilmastonmuutosta kiihdyttäviä ja vesistöjä rehevöittäviä päästöjä. Näillä keinoilla vähennät lihansyöntiä myös työpaikallasi.

1. Korvaa annoksen liha kasviproteiineilla

Pavut, herneet, soijavalmisteet, siemenet ja sienet sopivat mainiosti sinne, minne lihakin. Maistele uusia tuotteita ja löydä niistä omat suosikkisi. Vaihtoehtoja löytyy jo huima määrä, kuten seitan, tofu sekä erilaiset papu- ja kauravalmisteet.

2. Valitse kasviksia kokoustarjoiluihin

Tarjoa palavereissa, tapahtumissa ja edustuslounailla enemmän kasviperäisiä vaihtoehtoja lihan sijaan. Tilaa tarjoilut catering-yritykseltä, joka panostaa laadukkaaseen kasvisruokaan. Suosi kauden kasviksia ja kaada kahvikuppiin kasvimaitoa.

3. Pyydä henkilöstöruokalaa vaihtamaan tarjoilujärjestystä

Ehdota, että henkilöstöravintolanne pyöräyttää linjastonsa uuteen järjestykseen. Suosittele, että linjaston alussa on salaattia, jota seuraa lämmin kasvisruoka, ja vasta aivan lopussa on tarjolla liharuoka. Perustele pyyntösi kertomalla, että asiakkaiden on helpompi syödä ilmastoystävällisesti, kun fyysinen ympäristö tukee muutosta.

4. Haasta työkaverit mukaan kasvislounaalle

Kokeile yhdessä työkavereidesi kanssa eri lounasravintoloiden kasvisvaihtoehtoja. Kokeiluista voi hyvin syntyä uusia tapoja.

5. Kokkaa lounas WWF:n reseptit apunasi

Hyödynnä WWF:n herkullisia reseptejä kasvisruokien valmistukseen. Loihdi huomisen lounaaksi esimerkiksi kookos-currykeitto tai tomaattinen munakoisopasta. Poimi reseptit Ruokaoppaasta.

Muuta työyhteisösi ympäristöystävälliseksi WWF Green Office -ympäristöjärjestelmän avulla! Lue lisää ja tule mukaan: greenoffice.fi

Jaa tämä sivu: