Selaa toteutuneita ideoita nuolilla ja ylläty WWF-Canon / Simon Rawles
© WWF-Canon / Simon Rawles
Selaa toteutuneita ideoita nuolilla ja ylläty
Vain taivas on kattona, kun ihmiset ideoivat omia tapojansa auttaa. Mikä voisi olla sinun tapasi?
Taiteilija maalasi sademetsän Alexandra Antell / WWF Suomi
© Alexandra Antell / WWF Suomi
Taiteilija maalasi sademetsän
Suuri luonnon ystävä, taiteilija Anniina Mikama maalasi upeat sademetsäpylväät WWF:n uusiin tiloihin. Viikkoja vaatinut työ on kestävä lahja, joka inspiroi luonnonsuojeluun joka päivä.
Näyttelijät avantoon arktisen puolesta Terjo Aaltonen, Balansiafilms / WWF
© Terjo Aaltonen, Balansiafilms / WWF
Näyttelijät avantoon arktisen puolesta
Näyttelijä Malla Malmivaara otti yhteyttä WWF:ään ja halusi auttaa meitä työssämme arktisen alueen puolesta. Malmivaaran aloite johti yhteistyöhön, jossa näyttelijä rohkaisi mielensä ja hyppäsi hyisen helmikuiseen avantoon WWF:n Earth Hour -videoissa. Malmivaaran lisäksi Earth Hour -videoissa hyisessä vedessä sinnittelevät myös näyttelijät Joonas Saartamo ja Ville Virtanen.
Sarjakuvan myynnillä suojelurahaa Päivi Larikko/WWF-Suomi
© Päivi Larikko/WWF-Suomi
Sarjakuvan myynnillä suojelurahaa
Ystävykset Laura Pöysti ja Eero Jääskeläinen kirjoittivat ja piirsivät humoristisen Rätiskä-sarjakuvalehden, jota myivät sukulaisille ja ystäville. Osa myyntituloista osoitettiin heille tärkeään luonnonsuojelutyöhön.
Ensimmäinen oma keräys facebook.com/omantiensakulkija
© facebook.com/omantiensakulkija
Ensimmäinen oma keräys
Oman tiensä kulkija, Markus Kallionpää Naantalista laittoi kuukausikaupalla tossua tossun eteen ja keräsi rahaa WWF:n ilmastotyölle. Markus kirjoitti ja kuvasi Hanko-Nuorgam vaelluskeräyksensä tunnelmista lähes päivittäin ja keräsi tuhansia seuraajia Facebookissa.
Reissunainen testamenttasi luonnolle Toini Vilpposen jäämistö
© Toini Vilpposen jäämistö
Reissunainen testamenttasi luonnolle
Toini Vilpponen kiersi maailmaa, kirjoitti, näytteli ja rakasti luontoa. Hän kuoli 92-vuotiaana ja testamenttasi omaisuutensa WWF Suomelle. Hänen perintönsä elää yhä.
Norppauinnista tuli kansanliike Alexandra Antell / WWF Suomi
© Alexandra Antell / WWF Suomi
Norppauinnista tuli kansanliike
Yleisradion toimittaja Kimmo Ohtosen huima idea uida Saimaa päästä päähän toi ennätysmäärän, yli 100 000 euroa saimaannorpan suojeluun. Tempaus sai runsaasti näkyvyyttä tv:ssä ja muissa medioissa.
Isoisän perinnöstä hyödymme kaikki Alexandra Antell / WWF Suomi
© Alexandra Antell / WWF Suomi
Isoisän perinnöstä hyödymme kaikki
Heidi Andersson on suurlahjoittaja ja Itämeren puolestapuhuja. Hän on tukenut vuosia merkittävällä tavalla Itämeren suojelua ja nimitetty toimintansa ansiosta WWF:n Itämeri-suurlähettilääksi.
Tytöissä on voimaa! WWF Suomi
© WWF Suomi
Tytöissä on voimaa!
Lauttasaarelaiset Ella, Maya ja Noora halusivat auttaa uhanalaisia eläimiä ja panivat pystyyn kesäkahvilan. Kahvilla, pullalla ja mehulla tienatut rahat lahjoitettiin tiikereiden, jääkarhujen ja ahmojen suojeluun. (Kuvassa myös pääsihteeri Liisa Rohweder).
Siirin pullokeräys sademetsille
Siirin pullokeräys sademetsille
13-vuotias porvoolainen Siiri Liimatta, lahjoitti pullojen keräämisellä tienatut rahat WWF:n sademetsätyöhön. Siirin idea löytyi läheltä, sillä perheen labradorinnoutaja nauttii pullojen noutamisesta.
Ugandan läpi gorillojen puolesta facebook.com/800reasons
© facebook.com/800reasons
Ugandan läpi gorillojen puolesta
Jyri Reinikka Hämeenlinnasta herätti huomiota ja keräsi rahaa erittäin uhanalaisten ja ahtaalle ajettujen vuorigorillojen suojelemiseksi. Hän teki sen osoittaen luonnonsuojelulle tyypillistä sitkeyttä juosten läpi hikisen, kuuman, märän ja kuivan taipaleen.
Synttärikeräys Itämerelle  Pertti Salolainen
© Pertti Salolainen
Synttärikeräys Itämerelle
Kun Urpo Rotin 60-vuotis syntymäpäivät lähestyivät, oli selvää, ettei hän haluaisi lahjoja vaan pyytäisi ystäviään lahjoittamaan Itämeren suojeluun. Ystävä vinkkasi, että WWF tekee hyvää työtä. Oma keräys osoittautui toimivaksi keräysvälineeksi.
Musiikkia ja viihdettä rakkaan Itämeren puolesta Sari Näsälä / WWF Suomi
© Sari Näsälä / WWF Suomi
Musiikkia ja viihdettä rakkaan Itämeren puolesta
WWF:n öljyntorjuntajoukkojen Itämeri-konsertissa esiintyivät muun muassa Hanna Pakarinen, Vuokko Hovatta, Tuure Kilpeläinen ja Teleks sekä Peltsi Peltonen ja Krista Kosonen.
Pelastetaan Tarzanin kotimetsä! Helsingin Kaupunginteatteri
© Helsingin Kaupunginteatteri
Pelastetaan Tarzanin kotimetsä!
Helsingin Kaupunginteatterin Tarzan-musikaalin työryhmä halusi tehdä yhdessä jotakin hyvää ja syntyi idea hyväntekeväisyyskeräyksestä sademetsille. Oma keräyksen voi perustaa helposti ja kätevästi netissä – yksityishenkilönä, tiiminä tai organisaationa.
Hyvien tekojen ottelut Topi Naskali / WWF
© Topi Naskali / WWF
Hyvien tekojen ottelut
Tamperelainen salibandyn erikoisseura Salibandy Club Classic on kerännyt WWF:lle varoja erilaisin tempauksin. Toisten auttaminen, vähempiosaisista huolehtiminen sekä ympäristöstämme yhdessä huolehtiminen ovat tärkeässä roolissa seuran toiminnassa.
Kynttiläillallisella suojeltiin luontoa Sara Huhtinen / WWF
© Sara Huhtinen / WWF
Kynttiläillallisella suojeltiin luontoa
Helsinkiläisravintola Aito osallistui vuoden 2015 Earth Houriin lanseeraamalla ympäristöystävällisen Earth Hour -menun, jota myytiin suurella menestyksellä kaksi viikkoa ennen tapahtumaa sekä pimeän tunnin aikana. Jokaisesta myydystä illallisesta kertyi rahaa WWF:n suojelutyölle.