Päivitetty

Tallink-konserni

Yhteistyömuoto: pääyhteistyökumppani

 

www.tallinksilja.fi
 
Teemme Tallink-konsernin kanssa pitkäjänteistä yhteistyötä Itämeren suojelemiseksi.

Yhteistyön tavoitteena on edistää Suomesta liikennöivien Tallinkin ja Silja Linen laivojen ympäristövastuullisuutta, kertoa laivayhtiön asiakkaille Itämeren suojelun tärkeydestä sekä pitää yllä henkilökunnan ympäristötietoisuutta.

Esimerkkejä yhteistyöstä:

  • Tallinkin ja Silja Linen laivoilla on jo vuosien ajan tehty pitkäjänteistä työtä päästöjen pienentämiseksi. Myös kierrätykseen kiinnitetään erityistä huomiota.
  • Silja Linen laivat sitoutuivat ensimmäisten joukossa WWF:n vetoomukseen olla laskematta jätevesiään Itämereen.
  • Laivojen ravintoloissa noudatetaan WWF:n Kalaoppaan linjauksia ja matkustajille on kerrottu vastuullisista kalavalinnoista.
  • Olemme kouluttaneet Tallink Siljan henkilökuntaa ruoan ympäristövaikutuksiin ja ruokahävikkiin liittyvistä teemoista.
  • Olemme kouluttaneet Tallink Siljan henkilökuntaa osaksi WWF:n vapaaehtoisia öljyntorjuntajoukkoja.
  • Järjestämme yhdessä viestinnällisiä kampanjoita laivamatkustajille. Esimerkiksi talvella 2019 tuotimme ruokahävikkiin liittyvää materiaalia Silja Linen laivojen asiakasviestintään.
  • Olemme järjestäneet lapsille Silja Linen laivoilla ympäristökasvatuksellista ohjelmaa, kuten Muumin merikoulun kesällä 2010 ja Itämeri-suunnistuksen kesällä 2016.
  • Keräsimme kampanjan avulla varoja Itämerennorpan hyväksi keväällä 2017. Lahjoittajat saivat nimensä näkyviin Tallinkin uudelle Megastar-laivalle.
  • Tallink on tukenut luonnonsuojelutyötämme myös royalty-kampanjoilla. Tallink Silja on lahjoittanut esimerkiksi vuosina 2009 ja 2012 osan Tallink minihylje-pehmolelun ja vuonna 2015 osan buffet-aterian hinnasta WWF:n Itämeri-työlle.

Tallink-konserni on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista.

Yhteistyö alkoi vuonna 2001 Silja Linen aluksilla. Silja Line toimi pitkään WWF:n Itämeri-kampanjan, Operaatio Merenneidon, tukijana. Nykyinen yhteistyösopimus Tallink-konsernin kanssa solmittiin vuonna 2016.

Tallinkin tiedote: Tallink Siljan ja WWF:n ruokahävikkiyhteistyö näkyy laivoilla 

Tiedote: WWF Suomi ja Tallink käynnistivät keräyksen Itämerennorpan suojeluun

Marko Stampehl / Tallink Silja
© Marko Stampehl / Tallink Silja