WWF Koulussa © Heta Happonen / WWF
Päivitetty

Videoilla vaikuttamaan

Videoiden tekeminen on helppoa ja hauskaa, joten ne viihdyttävät katsojien lisäksi tekijöitään. Parhaimmillaan video haastaa ajattelemaan. Kun idea kääntyy kiinnostavaksi toteutukseksi, video voi saada myös muutosta aikaan. 

 

Ympäristöryhmän arvoitus

Käpylän peruskoulussa Helsingissä tapahtuu kummia. Siellä kokoontuu salaperäinen ryhmä, joka saa paljon aikaan. Seuraa toimittajaa ja selvitä, mistä oikein on kysymys.


Tuoretta näkökulmaa energiansäästöön

Jalkarannan koulun ympäristöryhmä Lahdesta oli mukana ideoimassa ja tekemässä tätä vähän erilaista energiansäästövideota. Mikä on oppilaiden ehdotus energiansäästötoimeksi? Uskallatteko ottaa haasteen vastaan?


Kierrätyshuone-leffatraileri

Ympäristöryhmä voi vaikuttaa monilla eri keinoilla. Videoiden tekeminen on helppoa ja hauskaa. Helsingin kuvataidelukiossa tehtiin kaksi videota: leffatraileri kierrätyshuoneen perustamisesta ja vastamainos ruokahävikistä.

 

Vastamainos ruokahävikistä

On älytöntä heittää ruokaa roskiin. Helsingin kuvataidelukion ympäristöryhmän esimerkki vastamainoksen voimasta.

 

Mitä jos?

”Olkoon aurinkovoima kanssanne”, julistaa Oulun Ympäristövaikuttajafoorumin työpajassa syntynyt video. Biisi ja musiikkivideo tehtiin alusta loppuun yhden päivän aikana, kun nuoret pohtivat omia vaikutusmahdollisuuksiaan ilmastonmuutokseen torjumisessa. Oulun kaupunki julkaisi videon ensi kertaa vuonna 2013.

 

Ilmastokadun mielenosoitus maaliskuu 2016 

Koululaiset järjestivät Suomen suurimman Earth Hour -tapahtuman perjantaina 18.3.2016. Mukana menossa olivat Ressun peruskoulu, Tehtaankadun ala-aste, Snellmanin ala-aste ja Kruununhaan yläaste. Tapahtuman järjestämisessä auttoivat Ilmastokatu, Ilmastoinfo, WWF ja Helsingin opetusvirasto.

 

Käpylän peruskoulun Earth Hour 2015 

Varaslähtönä Earth Hour -tapahtumaan Käpylän peruskoululaiset järjestivät mielenosoituksen ja sähköttömän pihatapahtuman.

 

Nuorten julistus Itämeren puolesta

Tehdään parhaamme Itämeren puolesta! Nuoret Suomesta, Virosta ja Venäjältä pohtivat Suomenlahti-vuonna keinoja parantaa Itämeren tilaa ja kertoivat ehdotuksensa päättäjille. Mitä sinä olet valmis tekemään?