Päivitetty

Lajittelukilpailu

Maatullin ala-asteen ympäristöraati opetti koulun muille oppilaille lajittelua HSY:n lajittelupelin avulla. Kisasta tuli mahtava koko koulun yhteinen tapahtuma, ja tuloksista päätellen oppi meni myös hyvin perille.

Mitä teimme?

Ympäristöraadin oppilaat askartelivat luokkiin HSY:n lajittelupelit ja opettivat lajittelua luokissa pelin avulla. Luokilla oli kaksi viikkoa harjoitteluaikaa ennen lajittelun mestaruuskilpailuja. Kilpailussa luokat järjestettiin pisteille, joissa raadin oppilaat opastivat kilpailusuoritusta. Luokat asettuivat jonoon merkityille paikoille ja kellot käynnistettiin. Yksi oppilas kerrallaan siirtyi lajittelupisteelle ja sijoitti raatilaisen antaman roskakortin oikeaan jäteastiaan.

Kun luokka oli valmis, ympäristöraadin edustajat pysäyttivät kellon, merkitsivät ajan ylös ja tarkistivat vastaukset yhdessä luokan kanssa. Väärin lajitelluista roskista sai lisäsekunteja. Kilpailussa ratkaisi siis ennen kaikkea tieto ja nopeus. Kolme parhaiten menestynyttä luokkaa sai palkinnoksi jäätelöt.

Lajittelukisat olivat mahtava koko koulun yhteinen tapahtuma ja oppilaat olivat innoissaan mukana. Myös raatilaiset tykkäsivät, kun saivat toimia vastuutehtävissä kisan järjestäjinä.

Kauanko meni aikaa?

Pelien tekeminen: 60 min

Kilpailut: 2x60 min

Mitä saimme aikaiseksi?

Koko koulun oppilaat saatiin motivoitua lajittelun harjoittelemiseen, ja kilpailun hyvistä tuloksista päätellen oppi meni myös hyvin perille.

Idean jakoi

Maatullin ala-asteen koulu, Helsinki, #ekoseikkailijat