Päivitetty

Pandautmaning

WWF och Pandan ger några gånger per år skolorna en utmaning som hör samman med att stärka hållbara levnadsvanor. Det är enkelt att delta i utmaningen: ta ett foto av er verksamhet och dela det med andra. De bästa tipsen belönas!

Den första Panda-utmaningen för år 2018 har börjat! 

Panda Katri Nousiainen / WWF
© Katri Nousiainen / WWF

Har du inte hunnit komma på något nyårslöfte för dig själv och din omgivning inför det kommande året? Årets första Panda-utmaning kan hjälpa dig! Instruktionerna är: gör ett nyårslöfte som är till nytta för naturen. Ni kan göra flera olika nyårslöften.

Ni deltar med ett fotografi. Man kan delta tillsammans med en skolklass, skolans miljögrupp, en naturklubb eller med någon annan grupp som känns naturlig. Ta ett foto och dela det på Instagram eller Twitter genom att lägga till #pandahaaste. 

Om ni inte har ett Instagram- eller Twitterkonto kan ni ladda upp bilden här (formuläret är på finska). Då postar pandan fotot för er räkning!

Ni kan delta fram till den 15:de februari. Den grupp som har delat den mest inspirerande bilden belönas med tygkassar för hela klassen.

Höstens Panda-utmaning handlade om vatten. Till vinnare valde vi Rääkkylän koulu:s tredjeklassister med sin bildserie om deras självgjorda vattenkikare. Rytkun koulu:s andra klass vann reflexutlottningen. Grattis till alla vinnare!