WWF Koulussa © Heta Happonen / WWF
Päivitetty

Pandahaaste

WWF ja panda kutsuvat koulujen ympäristöryhmät mukaan tekemään toimintaansa tunnetuksi ja juurruttamaan kestäviä elämäntapoja kouluihin. Syyskuussa käynnistyy uusi Pandahaaste, jossa kiinnitetään huomiota vesiasioihin: säästetään vettä ja retkeillään veden äärellä. Kannustamme ympäristöryhmiä muistuttamaan makean veden merkityksestä niin ihmiselle kuin muille lajeille, ja organisoimaan koulussa tekemistä tästä teemasta. Osallistumisessa voi hyödyntää myös uusia mobiilimateriaalejamme. Pysykää kuulolla! 


Kevään pönttöhaasteen voittajat 

Kevään Pandahaasteessa tarkoituksena oli helpottaa metsiemme kolopesijöiden asuntopulaa ripustamalla linnunpönttöjä. Samalla osallistuttiin hyvin konkreettisella tavalla luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Ripustetut pöntöt myös rekisteröitiin osana Ylen Miljoona linnunpönttöä -kampanjaa. Tavoitteeseen päästiin paremmin kuin hyvin: miljoonas pönttö rekisteröitiin Ylen mukaan jo helmikuussa!

Pandahaasteessa oli tällä kertaa kaksi kategoriaa, joista ensimmäinen keskittyi hauskuuteen ja luovuuteen. Voittajaksi selviytyi Seinäjoen lyseon ympäristöryhmä Ekoagentit hauskalla kiikarointikuvallaan. Onnittelut!

Seinäjoen lyseon ympäristöryhmä Ekoagentit

Liekö kiikareista ollut apua muussakin kuin lintujen bongaamisessa, sillä Ekoagentit onnistui pönttöjen ripustamisessa myös hienosti huomioimaan tulevaisuuden tarpeet. Kuusi pönttöä killuvat aivan koulun lähiluonnossa, jossa niitä on tarkoitus käydä katsomassa biologian tunnin vuosittaisilla tutkimusretkillä.

Haasteen toisessa kategoriassa oli kyse ripustettujen ja rekisteröityjen pönttöjen lukumäärästä. Ykköspaikalle ylsi rovaniemeläisen Ounasvaaran peruskoulun luontokerho Ounasketut, jonka jäsenet nikkaroivat yhteistuumin vinon pinon pönttöjä. Onnea Ounasketuille!

Ounasvaaran peruskoulun ympäristöryhmä Ounasketut

Lämmin kiitos myös muille osallistujille! Teistä jokainen on ollut mukana vaikuttamassa siihen, että Suomen metsissä on tulevaisuudessa aiempaa vähemmän kodittomia kolopesijöitä. Ei mikään turha aikaansaannos 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Työ myös jatkuu edelleen: WWF-kouluna tämän kevätlukukauden toiminut Länsimäen koulu aikoo juhlavuoden aikana nikkaroida sata linnunpönttöä. Upeaa!

Länsimäen koulu