Julkaistu

1077 ihmistä vetosi ministeri Enestamiin öljyturmien ehkäisemiseksi

WWF käynnisti 1.2. kampanjan, jossa vaadittiin, että Suomessa on varauduttava öljyyntyneiden lintujen hoitoon nykyistä tehokkaammin. Kaksi viikkoa kestäneen sähköpostikampanjan aikana 1077 ihmistä vetosi ympäristöministeri Jan-Erik Enestamiin. Tuhansia lintuja Viron rannikolla viime viikkoina surmannut öljyturma osoittaa, ettei Itämerellä ole valmiuksia öljyyntyneiden lintujen pelastamiseen.

WWF varoitti, että Viron painajainen voisi tapahtua Suomenkin rannikolla. Kampanjaan osallistuneet vaativat, että Suomessa on varauduttava öljyyntyneiden lintujen hoitoon nykyistä tehokkaammin: valtion ensi vuoden budjettiin on varattava rahaa liikuteltavaan lintujen hoitoyksikköön, ja Suomen on laadittava kunnollinen toimintasuunnitelma ja varattava resursseja öljyyntyneiden lintujen hoitamiseksi.

Kiitämme kaikkia kampanjaan osallistuneita. Kiitämme myös kaikkia lahjoittajia taloudellisesta tuesta kampanjalle. Lahjoitusten avulla pystyimme toimittamaan Viroon vapaaehtoisille varusteita ja järjestämme tänä vuonna öljyyntyneiden lintujen hoidon koulutusta Suomessa.

WWF osallistui Viron öljyturman siivoamiseen

WWF Suomen asiantuntijat auttoivat myös Viron öljyturma-alueella lintujen kiinniotossa ja hoidossa.

Öljyyntyneille linnuille on nyt perustettu keskitetty lintujen pesu- ja hoitopaikka Keila-nimiseen kaupunkiin lähelle Tallinnaa. ”Pesulassa” on parhaillaan yli 100 lintua hoidettavana, ja vapaaehtoiset auttavat hoitotyössä. Lintujen pyydystys on hiljentynyt päivä päivältä. WWF seuraa tilannetta ja on valmis auttamaan, jos öljyä ajautuu rannoille myöhemmin keväällä jäiden sulettua.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Toni Jokinen, puh. 050 557 6465
Suojelujohtaja Jari Luukkonen, puh. 040 585 0020

Kuvia Viron öljyturmasta