Julkaistu

Alexander Stubb sai WWF:n Itämeri-tunnustuspalkinnon

WWF on palkinnut ulkoministeri Alexander Stubbin vahvasta poliittisesta johtajuudesta Itämeren suojelussa. WWF:n ”Baltic Leadership Award” -palkinto luovutettiin tänään Tukholmassa Itämerifestivaalin yhteydessä.

WWF palkitsi ulkoministeri Alexander Stubbin ”Baltic Leadership Award” -tunnustuspalkinnolla Itämerifestivaalissa. Palkinnon ojensi Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa.

”Alexander Stubb on osoittanut kiitettävää poliittista johtajuutta työskennellessään Euroopan parlamentin jäsenenä. Hän on peräänkuuluttanut selkeää strategiaa Itämeren suojelemiseksi, jotta yhteisen meremme haasteet ja mahdollisuudet ymmärrettäisiin paremmin”, WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder kiittää.

”Työn tulokset näkyvät EU:n Itämeristrategiassa, jonka EU-komissio julkaisi kesäkuussa. Se luo pohjan todelliselle koko Itämeren alueen yhteistyölle. Strategia antaa mainion työkalupakin parantaa sekä Itämeren tilaa että kehittää alueen taloutta sekä yhteiskunnallisia palveluja ja rakenteita. Strategian avulla voimme kehittää myös yhdennettyä merialueiden suunnittelua koko Itämeren hyödyksi.”

WWF:n Baltic Leadership Award -palkinto on tullut kaksi kertaa peräkkäin Suomeen. Viime vuonna palkinnon sai tasavallan presidentti Tarja Halonen.

”Suomi on ottanut selkeästi poliittisen johtajuuden Itämeren suojelussa. Tätä osoittaa myös presidentti Tarja Halosen ja pääministeri Matti Vanhasen koolle kutsuma Itämeren huippukokous ensi helmikuussa”, Rohweder sanoo.

Lisätietoja

pääsihteeri Liisa Rohweder, WWF Suomi, 040 8407461 (Tukholmassa)
meriohjelman päällikkö, FT Anita Mäkinen, WWF Suomi, 040 5271425 (Tukholmassa)

Kuva palkitsemistilaisuudesta (saatavilla klo 15.00)
www.panda.org/baltic

Itämerifestivaali – The Baltic Sea Festival

Itämerifestivaali tuo yhteen klassisen musiikin, ympäristön suojelun ja johtajuusteeman Itämeren alueella. Festivaalia juhlitaan 28.8.-3.9.2009 Tukholmassa ja Brysselissä.
Lisätietoja festivaalista: www.balticseafestival.com

WWF Suomi on osa kansainvälistä WWF-verkostoa, joka työskentelee maailman ainutlaatuisimpien luontokokonaisuuksien ja uhanalaisimpien lajien pelastamiseksi. WWF:n tavoitteena on maapallo, jossa ihmiskunta elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Tavallisten ihmisten lahjoitukset mahdollistavat WWF:n työn. Erilaisia tukitapoja internetissä: www.wwf.fi/tue_toimi