© Maija Stina Tamminen / WWF
Julkaistu

Green Office -ympäristöjärjestelmä sai tunnustusta

WWF Suomen kehittämä Green Office -ympäristöjärjestelmä on voittanut Energy Globe Award -kilpailun kansallisen osakilpailun. Energy Globe Award on maineikas, maailmanlaajuinen ympäristöalan kilpailu, jossa palkitaan tuloksellisia projekteja 161 maassa. Kilpailu on tarkoitettu projekteille, joissa on pystytty merkittävästi säästämään maapallon resursseja tai edistämään uusiutuvien energiamuotojen käyttöä. Vuonna 1999 perustetun kilpailun suojelija on UNESCO. Kansallisten kilpailujen voittajat pääsevät kilpailemaan koko kansainvälisen kisan voitosta, joka ratkeaa syksyllä.

”Suomen voittajalla on kokonaisvaltainen lähestymistapa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen mahdollisimman vähillä kustannuksilla. Green Office perustuu kolmelle tärkeälle päämäärälle, jotka ovat ilmastonmuutoksen hillitseminen, luonnonvarojen säästäminen ja kestävän elämäntavan luominen. Kymmenen vuoden aikana lähes 70 000 työntekijää noin 200 yrityksessä on ollut tekemisissä järjestelmän kanssa ja tehnyt ympäristötekoja sekä työpaikallaan että henkilökohtaisessa elämässään. Tästä hyötyvät sekä ihmiset että ympäristö”, perusteli kilpailua edustava Christoph Winterbacher raadin valintaa.

Green Office -päällikkö Helka Julkunen osoittaa kiitokset koko Green Office -verkostolle: ”llman verkostossa olevien toimistojen vuosien varrella tekemiä ponnistuksia hyvät tulokset eivät olisi mahdollisia. On hyvin innostavaa saada palkinto, joka perustuu ympäristöalan osaajien tekemään arviointiin ja huomioihin. Palkinto osoittaa, että olemme oikealla tiellä Green Officen kehittämisessä.”

Toimistoille suunnattu Green Office on käytännönläheinen ympäristöjärjestelmä, joka on toteuttamistavaltaan kevyt. Sen tavoitteena on toimistojen ekologisen jalanjäljen pienentäminen ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen. Viime vuonna kymmenen vuotta täyttänyt Green Office on muun muassa aina viime vuoteen asti onnistunut vähentämään Green Office -verkostossa mukana olevien organisaatioiden kasvihuonekaasupäästöjen määrää. Vuosia jatkunut toiminnan parantaminen tuokin jatkossa uusia haasteita säästöjen saavuttamiseen.

Suomen Green Office -verkostossa on mukana tällä hetkellä 186 organisaatiota, joissa on yhteensä yli 67 000 työntekijää. WWF Suomen kehittämä järjestelmä on laajentanut toimintaansa myös Suomen rajojen ulkopuolelle, muun muassa Kiinaan ja Turkkiin.

Lisätietoja:

Green Office -päällikkö Helka Julkunen, WWF Suomi, puh. +358 40 5310 555

wwf.fi/greenoffice

Lisää tietoa kilpailusta:

www.energyglobe.info/