Julkaistu

Itämeren laajuinen luontokuvakilpailu kutsuu nuoria

WWF (Maailman luonnon säätiö), Suomen Luonnonvalokuvaajat sekä Suomen Partiolaiset järjestävät suuren luontokuvakilpailun Itämeren maiden nuorille. Juuri avautuneen Baltic Sea - Young Wildlife Photographer 2010 -luontovalokuvakilpailun tarkoituksena on kannustaa nuoria löytämään ainutlaatuisia kuvauskohteita ja -kokemuksia luonnosta sekä herättää nuorissa kiinnostus Itämeren suojelua kohtaan. Kilpailun suojelijana toimii Tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Nykypäivän nuorisolle valokuvaus ei ole enää vain harrastus, vaan jopa tapa nähdä ja kokea. Matkapuhelinten myötä kamera on aina käsillä ja muistoja tallennetaan sadoittain viikossa. ”Kuvaaminen avaa silmät luonnon kauneudelle ja yksityiskohtien moninaisuudelle – ja herättää kiinnostuksen tutustua myös syvällisemmin elinympäristömme ihmeisiin”, sanoo päätoimittaja Jouni Klinga Suomen Luonnonvalokuvaajista. ”Ensimmäisen kaikissa Itämeren rantavaltioissa yhtäaikaisesti järjestettävän valokuvakilpailun myötä haluamme kannustaa nuoria tutustumaan luontokuvausharrastukseen omalla kamerallaan tai kamerakännykällään”, jatkaa Klinga.

Itämeri on kilpailun teemana nähty laaja-alaisesti. ”Monista ympäristöongelmista huolimatta Itämeren luonnon rikkaus hätkähdyttää – luontokuvien avulla voidaan parhaiten olla välittämässä mielikuvaa Itämerestä sekä toisaalta kasvattaa rantavaltioiden välistä yhteenkuuluvuuden tunnetta”, toteaa WWF Suomen viestintäjohtaja Anne Brax.

Laaja kansainvälinen nuorten liike, Suomen Partiolaiset, levittää tietoa valokuvauskilpailusta Itämeren maiden partiolaisten keskuuteen. ”Partio haluaa tehdä hyvää maailmalle, joten kansainvälisenä harrastuksena se haluaa myös haastaa kaikki Itämeren nuoret yhteiseen valokuvakilpailuun paremman Itämeren puolesta”, sanoo kansainvälisten asioiden sihteeri Anu Pakarinen Suomen Partiolaisista.

Kilpailu käydään maakohtaisesti kussakin Itämeren yhdeksässä rantavaltiossa: Suomi, Ruotsi, Tanska, Saksa, Viro, Latvia, Liettua, Puola ja Venäjä. Kilpailussa on kolme 15–18-vuotiaille nuorille suunnattua yksittäiskuvien sarjaa: Itämeri ja ihminen, Kotimaani luonto sekä Matkapuhelimella luonnossa.

Jokaisesta sarjasta valitaan maakohtaiset sarjavoittajat. Kilpailun päävoittaja valitaan sarjavoittajien keskuudesta. Pääpalkinto, Nikon D700 -kamera ja 24–120mm objektiivi, luovutetaan tulosten julkistamisen yhteydessä Finlandia Nature Photo -festivaalilla Helsingissä 17.10.2010. Lisäksi kaikki sarjavoittajat kutsutaan kansainväliselle palkintoristeilylle Saaristomeren kansallispuistoon Suomeen kesällä 2011. Kunkin maan lahjakkaimmat nuoret kuvaajat pääsevät palkintoristeilyn myötä välittämään oman näkemyksensä Itämerestä.

Kilpailu avautuu 15.7.2010 ja kuvien latausjärjestelmä sulkeutuu 15.9.2010 klo 15.00 paikallista aikaa.

Kilpailun esittely, säännöt ja muita ohjeita sekä tietoa Itämerestä löytyvät osoitteesta http://www.ywp2010.com/. Sivulla voi tutustua myös Tasavallan presidentin tervehdykseen kilpailun nuorille. Julkaisuvapaat lehdistökuvat nuorista luontokuvausharrastuksen parissa voi ladata suoraan osoitteesta www.ywp2010.com/finland/press. Samasta osoitteesta löytyy myös tulostettava juliste ja bannereita.

Kilpailua tukevat Nokia Oyj ja Nordea.

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Anne Brax, WWF Suomi, 050367 1888, etunimi.sukunimi@wwf.fi
Päätoimittaja Jouni Klinga, Suomen Luonnonvalokuvaajat, 0400 191348, jouni@klinga.fi
Kansainvälisten asioiden sihteeri Anu Pakarinen, Suomen Partiolaiset, 044 545 1108, etunimi.sukunimi@partio.

WWF Suomi on osa kansainvälistä WWF-verkostoa, joka työskentelee maailman ainutlaatuisimpien luontokokonaisuuksien ja uhanalaisimpien lajien pelastamiseksi. WWF:n tavoitteena on maapallo, jossa ihmiskunta elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Tavallisten ihmisten lahjoitukset mahdollistavat WWF:n työn. Erilaisia tukitapoja internetissä: www.wwf.fi/tue_toimi.