Julkaistu

Kutsu: Saimaannorpan pesimärauhan julistus ja norppailta Savonlinnassa torstaina 24.1.

On taas aika välttää turhaa liikkumista norpan pesimäalueilla

Perinteinen saimaannorpan pesimärauha julistetaan torstaina 24.1. klo 18.00 Savonlinnan keskustassa norppapatsaan luona Haapasalmen rannassa. Pesimärauhan julistaa Kalatalouskeskuksen johtokunnan puheenjohtaja Jouko Tynkkynen. Pesärauhan julistuksen jälkeen kello 18.15 alkaa Musiikkiopistolla norppailta.

Norppaillan aiheina ovat UNESCO:n maailmanperintöalueet ja norppa, kalastus ja norppa, norppakannan kehitys ja tila sekä Ismo Marttisen diaesitys Norpan vuodesta. Tilaisuudet järjestää Suomen WWF yhdessä Etelä-Savon luonnonsuojelupiirin kanssa.

Saimaannorpan (Phoca hispida saimensis) poikaset syntyvät rantojen lumipesiin helmikuussa. Pesimärauha luetaan hetkenä, jolloin norpat hakevat pesäpaikkojaan rauhallisten luotojen ja niemien lumikinoksista.

"Onnistuneista suojelutoimista huolimatta saimaannorppa on edelleen maailman uhanalaisin hylje. Tämä on Suomelle turha maailmanennätys. Annetaan siis emojen valmistautua synnytykseen ja kuuttien syntyä ja kasvaa rauhassa - vältetään turhaa liikkumista ja häiriötä norpan pesimäalueilla", toivoo WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen, joka kuuluu kansalliseen saimaannorpan suojelun ohjausryhmään.

Tervetuloa norpparauhan julistukseen Savonlinnaan norppapatsaalle (Haapasalmen ranta, Puistokadun puoli) torstaina 24.1. klo 18.00 ja klo 18.15 norppailtaan musiikkiopistolle, Sotilaspojankatu 1. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja norppailta alkaa kahvitarjoilulla.

Lisätietoja:

Suojelujohtaja Jari Luukkonen, WWF, (09) 7740 1045, 040 585 0020, jari.luukkonen@wwf.fi,
viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist, (09) 7740 1040, 0400 425 666,
paivi.rosqvist@wwf.fi


Haluatko WWF:n norppakummiksi?